Csütörtök, 2020. július 9.
LUKRÉCIA napja
Menü

Éjjeli őrjárat

Hétfő, 2015. március 9. | Szerk.

Riói sokszínűség a városi gólyabálon


A Városi Gólyabál idén 5. alkalommal kerül megrendezésre. Az esemény 2011.-óta Marosvásárhely egyik legszínvonalasabb és legkedveltebb eseményévé vált a helyi fiatalok körében.
A szervezők célja a Városi Gólyabál megszervezésével a helyi fiatalság erősítése. Az esemény lehetőséget nyújt magyar líceumok kilencedikes diákjainak megmutatni tehetségüket, tánctudásukat, műveltségüket. A gólyák, akik részt vesznek a Gólyabálon a líceumi gólyabál által már kiérdemelték a színpadon való megjelenést és így líceumukat képviselhetik eme rendezvényen. Idén 10 marosvásárhelyi líceum gólyája vesz részt a Városi Gólyabálon.
 
 
Hollywood csillogása, London nagyszerűsége, Drakula misztikussága és Európa szépségei után, idén a Riói karnevál sokszínűségét mutatják be a Városi Gólyabálon.
A világ leglátványosabb és talán legfergetegesebb karneválja a Riói, amely 19. század óta a szamba és a karnevál fővárosa. A farsangi szezon alatt Rio de Janeiro néhány napra a világ fővárosává válik. A parádén a látványos jelmezek mellett a szamba is főszerepet kap, hisz ilyenkor mérik össze tudásukat a legjobb szambaiskolák táncosai a brazil farsang főutcáján, a több, mint másfél kilométeres Sambadronon. A karnevált gyakran a média alakítja át felvonulássá, vagy épp üzleti vállalkozássá, ám mindig is megmaradt az, aminek eredetileg is indul egy remek szórakozási esemény a Riói lakosok számára.
Az idei Városi Gólyabál keretein belül sor kerül majd egy utcabálra is, mellyel Riói hangulatot szeretnének varázsolni városunkba is.
 
A szervezők a jövőben mindent meg szeretnének tenni annak érdekében, hogy építsék városunk magyar fiatalságának a közösségét, hidat emeljenek iskoláink között. A Városi Gólyabál nem csak egy nagyszabású rendezvény, hanem hagyomány is lett mára.