Kedd, 2020. augusztus 11.
ZSUZSANNA, TIBORC napja
Menü

Éjjeli őrjárat

Szombat, 2015. március 21. | Deák Zsombor

Városi gólyabál: faiparisok


Néhány órán belül nyilvánvalóvá válik, hogy melyik középiskola gólyapárja ünnepelheti az 5. alkalommal megszervezett Városi Gólyabál győzelmét. Az eseményre 17 órától kerül sor a Kultúrpalotában az Euromedia Advertising és a Mai Generáció szervezésében. 
Mi pedig épp az utolsó percekben igyekszünk bemutatni a 10 marosvásárhelyi középiskolát képviselő tehetséges kilencedikeseket. Hogy mennyire készültek a nagy eseményre meglátszik abból is, hogy a büntető fekvőtámaszokkal is tűzdelt próbák, na meg a kötelező suli mellett alig jutott idejük magukról mesélni. 
 
 
(Forrás: Facebook.com/Városi Gólyabál)
 
A Ion Vlasiu Iskolaközpont Gólyabáljának győztesei, Peres Nelly és Kacsó Arnold igazi barátok. Egymás jellemzése esetén Nelly, azok mellett, hogy  kijelentette párja milyen kedves, vicces és barátságos, hozzátette: „… olykor picit szégyenlős.” Arnold szemrebbenés nélkül tűrve a kedves kritikát - talán még a feje is megbiccent, ezzel is egyetértve Nellyvel - párjától, hozzátette, hogy Nelly: „… egy igazán ügyes, okos, tehetséges és segítőkész személy!” A fiatalok elmondása szerint az akkori gólyabál résztvevői közül nem volt mindenki a puszipajtásuk. Nagy örömöt jelentett számukra, amikor megtudták, hogy ők bizonyultak a legjobbaknak, ezzel maguk mögé utasítva a jó- és a felebarátaikat. Megpróbálták egyszerűen jól érezni magukat a színpadon és szerintük ez vezetett a győzelemhez.    
 
Arnold megpróbálja a legtöbbet kihozni magából és a Városi Gólyabál témájából: „… fergeteges hangulat, szórakoztató előadás!”. Nelly számára a Rió karnevál egy: „BUMM!!!”-t jelent. Gondolom itt a csodálatos, szemet kápráztató ruhakölteményekre és a pörgős, ugyanakkor erotikus légkörre céloz, ami valóban egy meghökkentő, sokkoló hatást kelt a nézőben.  Szerintük nagyon fontos, hogy legyen egy ilyen jellegű rendezvény, ahol a fiatal tehetségek, mintegy X-Faktorban érezvén magukat, megmutathatják tudásuk több száz ember előtt. Lehet, hogy a nézők soraiban ülő emberek közül valaki pont felfigyel egyikük tehetségére és felkeresi őket egy közös munka reményében.
 
A fiatal gólyapalánták elárulták, hogy bár szövődtek barátságok a próbák során, mégis nagyon figyelték és elemezték a többi pár rejtett adottságaikat, hogy ezeket legyőzve, ők legyenek a legjobbak. Nelly állítása szerint a tíz pár esetén, nem beszélhetünk gyengéről, vagy leggyengébbről. Mindenki nagyon erős és tehetséges. Arnold sikeresen szeretne teljesíteni a gólyabálon és meg szeretné csillogtatni tudását, bizonyítani szeretne! Nelly határozottan jelentette ki: „Benne szeretnék mindenképp lenni a TOP háromban!”. Látszik rajtuk az elszántság, a törtetés. De mire lesz ez elég? Vajon tényleg sikerült ellesniük a többi csapat rejtett képességeit? Rohamosan, megállást nem tűrő makacssággal dübörögnek a visszaszámláló lapkái a nulla fele.