Kedd, 2020. augusztus 11.
ZSUZSANNA, TIBORC napja
Menü

Éjjeli őrjárat

Szombat, 2015. március 21. | Hamar Mátyás Ruben

Városi gólyák: Gheorghe Șincai


Néhány órán belül nyilvánvalóvá válik, hogy melyik középiskola gólyapárja ünnepelheti az 5. alkalommal megszervezett Városi Gólyabál győzelmét. Az eseményre 17 órától kerül sor a Kultúrpalotában az Euromedia Advertising és a Mai Generáció szervezésében. 
Mi pedig épp az utolsó percekben igyekszünk bemutatni a 10 marosvásárhelyi középiskolát képviselő tehetséges kilencedikeseket. Hogy mennyire készültek a nagy eseményre meglátszik abból is, hogy a büntető fekvőtámaszokkal is tűzdelt próbák, na meg a kötelező suli mellett alig jutott idejük magukról mesélni. 
 
 
(Forrás: Facebook.com/Városi Gólyabál)
 
Szántó Róbert és Jancsi Daniela alkotja a Gheorghe Șincai Technológiai Líceumot képviselő párost. Jó csapatot alkotnak, ez abból is látszik, ahogyan jellemzik egymást. Míg Robi csupa figyelmesség, ha a párja erényeinek megemlítéséről van szó, Dana nem mulaszt el egy kicsit odaszúrni, ugyanis szerinte, mindamellett, hogy a șincaios gólyasrác „magas, rendes, vicces”, akaratos is. Persze ez azért is jó, mert komolyan veszi azt, ami érdekli. S akkor, ha figyelembe vesszük, hogy a >>Mi a célod a gólyabállal?<< kérdésre milyen válasz érkezett Robitól (Ki hitte volna? Meg akarja nyerni) akkor megállapíthatjuk: Robi komolyan veszi a Városi Gólyabált. Persze Danáról sem mondhatunk mást, viszont ő kevesebbel is elégedett lenne: „Mind a kilenc ellenfelet nagyon erősnek gondolom, így remélem sikerül bekerülni a dobogósok közé.”
 
A versenytársakra azért Robi is odafigyel, két-három erős ellenfelet rögvest kiszúrt. Ő abban bizakodik, hogy ahogyan a Șincaios gólyabálon is az erős mezőny ellenére végül sikerült nyerni, úgy most is összejön a nagy alakítás. Mindez úgy, hogy mindketten az új barátságokat, szórakozást és felejthetetlen élményt jelölték motivációként, már ami a benevezésüket illeti.
 „Tánc, zene és szórakozás” – Dana számára ez Rió, és rendkívűl örül, hogy egy kicsit ők is részesei válhatnak a karnevál varázslatos hangulatának. A tapasztalatszerzés emellett szintén egy kipipálandó pontja a képzeletbeli listának.
 
Népszerűség terén a második legjobban álló csapatról beszélünk, csupán nyolc szavazattal maradtak le a lájkversenyt megnyerő elektrós diákok mögött. 
Hogy ez mire lesz elég a bálon, kiderül hamarosan. Tény azonban, hogy Robira és Danára érdemes lesz odafigyelni!