Kedd, 2020. augusztus 11.
ZSUZSANNA, TIBORC napja
Menü

Éjjeli őrjárat

Szombat, 2015. március 21. | Hamar Mátyás Ruben

Városi gólyák: elektrósok


Néhány órán belül nyilvánvalóvá válik, hogy melyik középiskola gólyapárja ünnepelheti az 5. alkalommal megszervezett Városi Gólyabál győzelmét. Az eseményre 17 órától kerül sor a Kultúrpalotában az Euromedia Advertising és a Mai Generáció szervezésében. 
Mi pedig épp az utolsó percekben igyekszünk bemutatni a 10 marosvásárhelyi középiskolát képviselő tehetséges kilencedikeseket. Hogy mennyire készültek a nagy eseményre meglátszik abból is, hogy a büntető fekvőtámaszokkal is tűzdelt próbák, na meg a kötelező suli mellett alig jutott idejük magukról mesélni. 
 
 
(Forrás: Facebook.com/Városi Gólyabál)
 
Az Elektromaros Technológiai Líceumot képviselő két gólya: Radu Enrik és Vescan Annamária, ha nem is nyeri meg a Városi Gólyabált, egy dolgot biztos elkönyvelhet magáról: széles ismerősi kört képesek mozgósítani – ők nyerték meg az esemény Facebook-oldalán zajló lájk versenyt. 
Év elejétől osztálytársak, turizmus szakon tanulnak. A kettejük közötti együttműködés a megértésen és a viccelődéseken alapszik, egymásban a barátot látják ezért a civakodásokon és nehezebb pillanatokon is sikeresen lépnek túl. A próbák alatt maximálisan figyelnek egymásra, persze egy kis egészséges csipkelődés nem maradhat ki. Ambiciózusak, örömmel tesznek eleget a különböző kéréseknek, legyen az egy tánclépés megismétlése, vagy válaszolás a kérdésekre. Megtudtuk, hogy az elektros Gólyabál felejthetetlen élményt jelent a számukra, Enrik elmondása szerint soha nem izgult úgy, mint akkor, de megérte, hiszen minden zökkenőmentesen zajlott. A személyes hasznokról, illetve célokról így mesél: „örülök, hogy megtanultam keringőzni és elsajátíthattam a csapatépítés technikáit. Várom már, hogy én is szervezhessek Gólyabált.”
 
Annamari annak örül, hogy a barátai bíztatták a sulis gólyabálon való részvételre. A meggyőző érv az volt, hogy ilyen lehetőség egyszer adódik egy licis diák életében, lám, neki megadatott még egyszer: a Városi Gólyabál tematikáját, a Riói karnevált nagyon érdekesnek találja. „Nagyon tetszik ez a téma. Új kultúrát, Rió szépségét ismerhettük meg az néhány tánc által, amit most a rendezvényre megtanultunk.” A személyes vonatkozáson túl a rendezvény közösségépítő szerepét is kiemelte az elektros gólyalány: „A Gólyabál által az egész város felfigyel a 9-esekre és az általuk képviselt iskolákra. Jó, hogy van ilyen rendezvény, mert a fiatalság összegyűl és bulizhat egy jó nagyot.” Enrik fontosnak tartja, hogy megismerhet más magyar középiskolásokat is, illetve, hogy így összemérheti velük tudását, tehetségét. Az ellenfeleiről így vélekedik: „Kemények. Nagyon kemények, hiszen mindegyikük nagyon jól táncol. Kihívást jelent ellenük kiállni.”
S hogy mit várnak a rövid időn belül startoló vetélkedőtől? Egyikük sem hajt kifejezetten a győzelemre. Mindketten másvalamit tartanak fontosabbnak: az esemény varázsát szeretnék minél inkább élvezni. S ez minden bizonnyal összejön majd nekik.