Kedd, 2020. augusztus 11.
ZSUZSANNA, TIBORC napja
Menü

Éjjeli őrjárat

Szombat, 2015. március 21. | Deák Zsombor

Városi gólyák: pedások


Néhány órán belül nyilvánvalóvá válik, hogy melyik középiskola gólyapárja ünnepelheti az 5. alkalommal megszervezett Városi Gólyabál győzelmét. Az eseményre 17 órától kerül sor a Kultúrpalotában az Euromedia Advertising és a Mai Generáció szervezésében. 
Mi pedig épp az utolsó percekben igyekszünk bemutatni a 10 marosvásárhelyi középiskolát képviselő tehetséges kilencedikeseket. Hogy mennyire készültek a nagy eseményre meglátszik abból is, hogy a büntető fekvőtámaszokkal is tűzdelt próbák, na meg a kötelező suli mellett alig jutott idejük magukról mesélni. 
 
 
(Forrás: Facebook.com/Városi Gólyabál)
 
A Pedagógiai Líceum Gólyabáljának győztesei, Albert Edina és Szász Nándor igazi jó barátoknak tartják egymást, Nándi elmondása alapján. Ugyanis az az érdekes szituáció állt elő, hogy Edina a sokadik felszólításunk ellenére sem reagált kérdéseinkre. Így Nándorral beszélgettünk el a Városi és az iskolai Gólyabált illetően. Nándi szerint párjának csodálatos hangja van - ezt a hangot én is szívesen meghallgattam volna interjúzás közben, ha jelen lett volna… - és könnyen lehet vele új ötleteket kitalálni. Nagyon tetszett a fiú gólyának, hogy megmutathatta tehetségét iskolája előtt: „Bár nehéz volt megküzdeni a barátokkal, ezáltal szereztem magamnak hírnevet!”. Ezt a hírnevet új barátok és szép lányok megismerése közben, igen hasznosnak találta.
 
Nándi szerint a Riói karnevál témája nagyon kreatív, amiből rengeteg jó dolgot lehet kihozni. Bár azt állítja, hogy eddig elkerülte figyelmét a világ másik felén zajló érdekes esemény, most minden erejével azon volt, hogy bepótolja hiányosságait! Mi sem bizonyítja jobban: „Szeretnék jól teljesíteni és megpróbálom a maximumot kihozni magamból!”. Helyt szeretne állni és szeretné azt, hogy az iskolájának a lehető legnagyobb ismertséget szerezze. Szép és nemes célok!
 
Párjával együtt arra törekszik, hogy megnyerjék a Városi Gólyabált, ahogy azt tették a sulis gólyabálon is. Ennek ellenére nem szeretnének törtetni… Ha nem ők lesznek az elők, akkor is elfogadják az eredményt, mivel Nándi elmondása alapján itt nincs olyan ember, aki nem érdemelné meg, hogy nyerjen! Érdekesen szemöldökét felhúzva, sokat sejtetően jegyezte meg: „Azt várom el a zsűritől, hogy igazságosan pontozzanak!” Ezek után pillantását félrevonta és picit fáradtan hozzátette: „Szeretném, ha Edinával mindig ilyen jó barátok maradnánk!” Vajon ez mit jelent? Szerintetek Nándi többet érez Edina iránt mint sima barátság? Ez nem ránk tartozik… Sok sikert nektek gólyák, szálljatok szabadon, fent a magasban, kápráztassatok el minket!