Kedd, 2020. augusztus 11.
ZSUZSANNA, TIBORC napja
Menü

Éjjeli őrjárat

Szombat, 2015. március 21. | Deák Zsombor

Városi gólyák: refisek


Néhány órán belül nyilvánvalóvá válik, hogy melyik középiskola gólyapárja ünnepelheti az 5. alkalommal megszervezett Városi Gólyabál győzelmét. Az eseményre 17 órától kerül sor a Kultúrpalotában az Euromedia Advertising és a Mai Generáció szervezésében. 
Mi pedig épp az utolsó percekben igyekszünk bemutatni a 10 marosvásárhelyi középiskolát képviselő tehetséges kilencedikeseket. Hogy mennyire készültek a nagy eseményre meglátszik abból is, hogy a büntető fekvőtámaszokkal is tűzdelt próbák, na meg a kötelező suli mellett alig jutott idejük magukról mesélni. 
 
 
(Forrás: Facebook.com/Városi Gólyabál)
 
A Református Kollégium Gólyabáljának győztesei, Darkó Réka és Brizó Szabolcs nagyon jó barátok. Míg Szabi röviden és velősen így: „Vidám, mosolygós, pörgős!” jellemezte párját, Rékából csak áradtak a jobbnál jobb tulajdonságok Szabival kapcsolatban: „… kreatív, okos fiú, ezek mellett tehetséges és kedves.” A sulis gólyabált illetően, huncut vigyorral az arcukon, mélybe révedő tekintetekkel mesélték el milyen jó is volt szerepelni és annak ellenére, hogy Réka eleinte nem akart jelentkezni mennyi új barátra és élményre tett szert. Elmondásuk szerint, a győzelem titka abban rejlik, hogy az egészet nem egy versenyként fogták fel, éppen ezért tudtak végig nyugodtak maradni. A barátok elleni küzdelem nem  volt olyan nehéz, hiszen tudták, hogy mindnyájan tehetségesek és egyenlő esélyekkel indulnak.
 
Szabi hű szokásához híven, három tömör szóban jellemezte a Városi Gólyabál témáját: „… színes, ötletes, érdekes.”. Rékából, azért ennél többet sikerült kicsikarnunk. Nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy részt vehet egy ilyen híres rendezvényen és minden erejével azon van, hogy a lehető legnagyobb hírnevet szerezze előadásával a Református Kollégiumnak. A témát illetően, eleinte nem volt jártas a Riói karnevált övező ragyogásban, de nem volt rest és gyorsan utánanézett az interneten. Állítása szerint: „… úgymond részese vagyok a karneválnak, mivel én is elsajátítottam a latin táncok alapját…” Arra a kérdésünkre, hogy szerintük miért jó ez a rendezvény, egyhangúan a fiatalság megmozdítását jelölték ki, valamint hogy “színt vigyenek a szürke hétköznapokba”, hogy Réka szavaival éljek. 
 
A Refis pár szerénysége határtalan… Állításuk szerint, így a nagy esemény előtt már mindent megkaptak amire vágytak. Elsősorban jó barátságokat kötöttek, amik talán egy életre szólnak. Másodsorban olyan tapasztalatra tettek szert, amivel a többi – velük egykorú – diák csak a jövő halovány fényébe vesző út során szembesülhetnek. Réka bizonyítani szeretne! Bizonyítani, méltó arra, hogy párjával ketten ők képviseljék a város egyik leghíresebb kollégiumát. A taktika, már ha nevezhetjük annak, maradt a régi. Az ellenfelekre barátokként tekintenek. Ez már egyszer bevált és a győzelemhez vezetett. Vajon megint be fog jönni nekik? Vajon ma ők lesznek a győztesek? Ők minősülnek a legjobbnak a 10 csapat közűl? Már csak pár óra és kiderül!