Vasárnap, 2020. szeptember 27.
ADALBERT napja
Menü

Éjjeli őrjárat

Szombat, 2015. március 21. | Hamar Mátyás Ruben

Városi gólyák: bolyaisok


Néhány órán belül nyilvánvalóvá válik, hogy melyik középiskola gólyapárja ünnepelheti az 5. alkalommal megszervezett Városi Gólyabál győzelmét. Az eseményre 17 órától kerül sor a Kultúrpalotában az Euromedia Advertising és a Mai Generáció szervezésében. 
Mi pedig épp az utolsó percekben igyekszünk bemutatni a 10 marosvásárhelyi középiskolát képviselő tehetséges kilencedikeseket. Hogy mennyire készültek a nagy eseményre meglátszik abból is, hogy a büntető fekvőtámaszokkal is tűzdelt próbák, na meg a kötelező suli mellett alig jutott idejük magukról mesélni. 
 
A Bolyai Farkas Elméleti Líceum Gólyabáljának győztesei, Lengyel Gábor Roland és László Otília amellett, hogy hasonló személyiségek, padtársnak is mondhatják egymást. Nagy népszerűségnek örvendenek az iskola berkein túl is, közel kétezren lájkolták képüket az esemény Facebook oldalán. Egymásról csupa jót tudnak mondani, ez magyarázata lehet a sikeres együttműködésüknek, igaz ugyan, hogy nem mindenben értenek egyet, de ez nem akadály. A bolyais Gólyabálon való részvétel mindkettejüknek feledhetetlen élmény marad. És nem csupán a győzelem miatt. Új barátokra tettek szert, s persze elleshettek egy-egy jó gondolatot, attitűdöt a szervezőktől is. A kialakult barátságokra nem vetett árnyat a verseny, viszont egyéniségnek kellett lenni nem csupán a próbák, hanem az ünneplés idején is. Gabi elmondta: „nem volt jó érzés látni, hogy jó és legjobb barátokkal mérkőzök meg, de úgy gondolom, hogy a végén már mindenki örült mindenkinek, függetlenül attól, hogy ki nyeri meg.” 
 
 
(Forrás: Facebook.com/Városi Gólyabál)
 
Az ünneplés után sem álltak le, nagy izgalommal vetették be magukat a Városi Gólyabál próbáinak sűrűjébe. Hogy miért? Szempont volt az is, hogy nem kívántak elmerülni a semmittevésben, ugyanakkor új kihívásként tekintettek a rendezvényre, amely lehetőséget ad a versenyzőknek tehetségük megmutatására, a nézőknek pedig a szurkolás által egy nagy élmény szerzésére. 
 
Oti örül annak, hogy az idei Gólyabál témája, a Riói karnevál, mint mondja „ez lehetőséget ad arra, hogy kipróbáljuk magunkat a samba és a latin-amerikai táncokban, valamint elkalandozzunk egy vagány helyre és kultúrába”. Gabi is izgalmasnak találja a tematikát, úgy véli fontos, hogy a nézőkhöz közel hozzák ezt a tengerentúli különlegességet: „Arra törekszünk, hogy a nézőknek átadjuk azt az élményt vagy legalább hasonlót, amit Rióban szerezhetnének, mind a tánc, mind az egyénik által és hogy minden kis lépésünkből a karnevál szépsége jöjjön le” – mondja érdeklődésünkre. 
 
A próbák a húsz résztvevőt közel hozták egymáshoz, ahogyan remélhetőleg a Gólyabál is összehozza majd a különböző iskolák szurkolóit. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan tekintenek a vetélytársakra a bolyais gólyák. „Nincsenek jó és gyenge gólyák, mindenkinek van valami kreatív, frappáns ötlete, amit bemutasson. Ami biztos, hogy a zsűrinek nehéz dolga lesz a választásban.” – vélekedik Gabi, aki természetesen ennek ellenére nem bánná, ha ők nyernének. Oti hozzá hasonló véleményen van. Egyik versenyzőtársát sem tekinti ellenfélnek, hanem csapattársnak, akivel közös dolga az, hogy egy felejthetetlen élményt nyújtson és szerezzen: „A  Városi Gólyabál lehetőséget ad arra, hogy barátokkal, élményekkel gazdagodjunk, és hogy szórakozzunk együtt. Ezáltal megmutathatjuk magunkat a nézőknek és nagy „buliban” lehet részünk. Versenytársaimat nem legyőznöm kell, hanem szurkolnom nekik, és örülnöm a sikereiknek. Minden gólyapár nagyon ügyes, szorgalmas és minden tőle telhetőt megtesz, hogy elkápráztassa a közönséget.”
Hogy ez valóban így van, kiderül ma este, egy azonban biztos: a bolyais szurkolótábor nem kell szégyenkezzen, talpraesett gólyáik ugyanis ha nem is nyernek, helyt fognak állni a vetélkedőn.