Szombat, 2020. szeptember 26.
JUSZTINA napja
Menü

Hírtér

Csütörtök, 2015. július 23.

13 új buszt ígér a Facebook-on Claudiu Maior


Claudiu Maior alpolgármester a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében 13 új autóbusz vásárlására tett ígéretet. „A marosvásárhelyi polgárok biztonsága és kényelme érdekében 13 új városi autóbusz vásárlását javasoltam” – írja Maior. Hozzátette, reméli, hogy az önkormányzat egy hónapon belül kiírhatja a közbeszerzési eljárást a „modern” buszok megvásárlására.
Erre évi 3 millió lejt különítenek el a városi költségvetésből, 2017-ig. 
 

Pentru siguranţa şi confortul cetăţenilor târgumureşeni am propus achiziționarea unui număr de 13 autobuze noi,...

Posted by Claudiu Maior on 2015. július 23.
 
Dorin Florea korábban azt mondta, ahhoz, hogy megfelelő színvonalú legyen a közszállítás Marosvásárhelyen, 120 autóbuszra lenne szükség. Azzal mindenki egyetért, hogy az autóbuszpark felújítására nagy szükség van, a régi járművek ugyanis egymás után robbannak le. Ha a Siletina buszai épp nem karamboloznak a buszmegállóban, akkor kigyulladt buszokról számolunk be.
 
Amint arról korábban írtunk, a marosvásárhelyi önkormányzat, megszavazta, hogy a helyi közszállítási vállalat saját forrásaiból 30 ezer eurót (!) költhessen buszvásárlásra. Tatár Béla, a vállalat igazgatója azt mondta, ennyi pénzből 4-5 autóbuszt tudnak vásárolni, ami elég ahhoz, hogy nyugodtan nézzenek az ősszel kezdődő 2015-2016-os tanév elé.