Kedd, 2020. január 21.
ÁGNES napja
Menü

Hírtér

Péntek, 2016. november 25.

Csép Éva Andrea: A magyaroknak magyar képviseletre van szükségük


„Olyan Erdélyt kell építenünk, amely a nyugalomról és a kényelemről szól, nem a nélkülözésről, az egyik napról a másikra való küzdelemről!” - fogalmazott az RMDSZ Maros megyei képviselőjelöltje, Csép Éva Andrea a közszolgálati rádió választási műsorában. 

„Nem vagyunk egyformák, de összetartozunk. A románok nem fognak minket képviselni. És nem fogják Erdélyt képviselni azok, akiknek csak Bukarest a fontos. A magyaroknak magyar képviseletre van szükségük” - idézi a jelöltet az RMDSZ közleménye. 

Csép Éva Andrea elmondta: Erdélynek akkor van jövője, ha az erdélyi magyar fiatalok látnak benne jövőt, és olyan hellyé kell tenni Erdélyt, ahonnan a fiatalok nem elvándorolnak, hanem ahová visszatérnek, ahol szívesen alapítanak családot, és könnyen találnak munkát tanulmányaik befejezése után. 

A képviselőjelölt rámutatott arra is: az RMDSZ által alkotott törvényeknek köszönhetően ma a frissen végzettek hat hónapos szakirányú szakmai gyakorlatnak minősülő periódust tölthetnek el első munkahelyükön, munkáltatójuk pedig ezért állami támogatást kap cserébe. 

„Tovább kell dolgoznunk, és további adókedvezményeket kell biztosítanunk a családoknak. Ahogyan a víz áfáját sikerült 9 százalékra csökkenteni, a többi rezsiköltség áfájára is ki kell terjesztenünk ezt” - mutatott rá Csép Éva Andrea képviselőjelölt. (agerpres.ro)