Péntek, 2020. június 5.
FATIME napja
Menü

Hírtér

Csütörtök, 2015. május 28.

Kontraszt kiállítás a Bolyai Klubban


Marosvásárhelyen nyílik meg a Kontraszt Kiállítás, a Bolyai Klub új székhelyén.

„A Kontraszt Kiállítás a Magyar Református Egyház és Rendőrség közös család- és ifjúságmentő projektje. Egy olyan multimédiás kiállítás, amely a látogató minden érzékszervét megdolgoztatja, de elsősorban elgondolkodtat, és igyekszik pozitív döntésre segíteni. A fiatalok és a családok életét érintő legfontosabb kérdéseket hozza felszínre, méghozzá kíméletlenül őszintén” – áll a Vasarhely.ro szerkesztőségébe eljutattott sajtóközleményben.
 
A kiállítás kontrasztba állítja példaképek helyes megítélését és a családon belüli erőszak és függőség témakörét, melyet elsősorban elgondolkodtató anyagokkal próbál pozitív döntésre segíteni. 
„Ez a kiállítás egy hatalmas sikoly, nem simogat, hanem felráz, nem udvarias, hanem kiált ott, ahol a legtöbben némák, építeni akar azokon a pontokon, ahol a fiatalok életében legnagyobb a rombolás” – írják a szervezők.
 
A kiállítás 2015. június 1 és 26 között látogatható, minden hétköznap 10 és 16 óra között a Bolyai Klubban (Teleki-Köpeczi Ház), a Forradalom utca 1. szám alatt. Tíz főnél nagyobb csoportok esetén előzetes bejelentkezés szükséges a 0749-191-175-ös telefonszámon. A megnyitóra június 1-jén kerül sor 10 órai kezdettel a Bolyai Klubban.