Hétfő, 2020. február 17.
DONÁT napja
Menü

Hírtér

Szerda, 2014. július 16.

Peti András visszakéri az igazgatói tisztséget Kopacznak


A Kopacz András leváltására vonatkozó döntés visszavonását kéri Dorin Floreától Marosvásárhely RMDSZ-es alpolgármestere.
Peti András az Erdély FM-nek azt nyilatkozta, ha nem tudja meggyőzni a polgármestert arról, hogy Kopacz Andrásnak visszaadja az igazgatói széket, kettéválasztanák a tisztséget. Így lenne egy adminisztratív, ügyvezetői igazgató és egy szakmai igazgató, utóbbit töltené be Kopacz. Ezt a kompromisszumot a polgármester nem utasította vissza, de igent sem mondott rá. Az alpolgármester elmondta, hogy Horia Horațiu nem rendelkezik egy állatkert vezetéséhez szükséges tapasztalattal, és túlságosan elismert intézményről van szó ahhoz, hogy kísérletezés tárgya legyen. Hangsúlyozta, Kopacz András menesztéséről és az új igazgató kinevezéséről Florea sem marosvásárhelyi RMDSZ-szel, sem az önkormányzati testület többi pártjával nem egyeztetett.

Kopacz András tisztségéből való visszavonásának híréről tegnap számoltunk be, helyére Gorea Horațiut, a Maros Megyei Vadász és Sporthorgász Egyesület volt igazgatóját nevezi ki az önkormányzat. Kopacz András leváltására pontos okot nem adtak, csupán találgatni lehet, hogy ez összefügg az állatkert négy japán makákójának a júniusi kiszabadulásával.