Péntek, 2020. október 30.
ALFONZ napja
Menü

Hírtér

Péntek, 2016. január 29.

Berágott Florea az ISU-ra


Dorin Florea polgármester tegnap kijelentette, az általa vezetett hivatal megszakítja az együttműködést a Maros Megyei Horea Sürgősségi és Vészhelyzeti Felügyelőséggel. A városvezető erről a Helyi Tanács tegnapi ülését követően beszélt. Úgy tűnik, hogy Florea azért haragudott meg az ISU-ra, mert nem hajlandó nyilvánosság előtt bejelenteni, hogy sem a helyi iskolákban, sem pedig a Mihai Eminescu Ifjúsági Ház esetében nincs semmilyen tűzvédelmi probléma.
 
„Bejelentem, hogy minden jellegű együttműködést megszüntetek a tűzoltókkal. Nagyon becsületes együttműködés volt, de a Colectiv esetet követő ellenőrzések után nem szeretnék ugyanabba az elavult kollektivizmusba esni. Én voltam az első az országban aki bejelentette, hogy a mi iskoláink nem olyanok, mint ahogy akkor a miniszer mondta. A marosvásárhelyi iskolák minden probléma nélkül működnek, úgy ahogy a Mihai Eminescu Kulturális Központ is. Határozottan ki kellene mondják, hogy az egyetlen olyan intézmény, ahol nincs probléma, és ezáltal megnyugtatnák a gyerekeket és a szülőket is” – mondta Dorin Florea.
 
Dorin Oltean, az ISU Mureș vezetője nem kommentálta a polgármester kijelentését, elmondása szerint egyelőre nincs tisztában az ügy részleteivel. Hozzátette, eddig nagyon jó volt a viszonya a Maros megyei intézményekkel.