Vasárnap, 2019. augusztus 25.
LAJOS, PATRÍCIA napja
Menü

Hírtér

Szerda, 2014. április 23.

Hétvégén lesz a 10. Szász Albert emlékverseny


A Master Ski & Bike sportklub, valamint a Szász Albert Alapítvány szervezésében április 27-én Marosvásárhelyen, a Somostetőn kerül sor a X. Szász Albert emlékversenyre. A nagyszerű sportember emléke előtti tisztelgés mellett e verseny célja a tömegsportok, az egészséges életmód, valamit a Fair Play szellemiség népszerűsítése. „Fel akarjuk hívni a marosvásárhelyiek (de nem csak) figyelmét az ülő életmód okozta betegségek veszélyeire: tüdő, szív és érrendszeri betegségekre, a túlsúlyos gyerekek helyzetére, a kevés iskolai tornaórára, valamint a természetben töltött szabadidő gyönyöreire, és nem utolsó sorban a Somostető szépségére” – olvasható a szervezők felhívásában.

Az Országos Atletika Szövetség által is jegyzett versenyre női és férfi kategóriákban, hat korosztály szerint, három különböző távra lehet benevezni. I-IV osztályos gyerekek 1000 m (egy kör a somostetői parkban), junior III, 2000 m (2 kör), junior I, junior II, valamint ifjúsági és felnőtt korosztálynak 12 km-es távot kell szaladniuk a Somostető és a Cinegetető között.

A versenyre a benevezés díjtalan, a szervezők különös szeretettel várnakminden sportbarátot, egykori tanítványokat, kollégákat, de azokat is, akik úgy érzik, hogy nem tudnák leszaladni egyik távot sem, hisz lelkes szurkolókra, támogatókra is szükség lesz. Benevezni a helyszínen, április 27-én, vasárnap reggel 9 órától lehet.