Kedd, 2019. október 22.
ELŐD napja
Menü

Hírtér

Kedd, 2014. december 16.

Hivatalos: senki nem élte túl a SMURD helikopterének zuhanását


Senki sem élte túl a helikopterszerencsétlenséget – adta hírül Raed Arafat, a SMURD alapítója kora reggel. A Digi 24 hírtelevízió szerint, az elsőnek kimentett orvosnő a kórházban ápoltak, viszont kritikus állapota miatt ő is életét vesztette. 35 személy dolgozott a három eltűnt megtalálásán, végül a pilóta és a másodpilóta teste is előkerült a tóból, utóbbinak a holttestét közel 6 méter mélységben kapták meg egy székhez kötve a biztonsági övvel. A víz csupán 4-5 fokos volt, valamint a rossz látási viszonyok is közrejátszódtak a testek keresésének nehézségeiben. Legvégül a terhes asszisztensnő élettelen testét halászták ki a konstancai tóból, a zuhanás után 12 órával.
 
 
(Fotó: Mediafax)
 
A szakemberek szerint tökéletes látási viszonyok voltak, a helikopter fekete dobozából majd kiderül a szerencsétlenség oka – ma emelik ki a gépet a tóból – viszont a következtetések szerint vagy a pilóta hibájából zuhantak le, vagy műszaki hiba léphetett fel. Utóbbi esetében elmondták, hogy a műszaki ellenőrzése nemrégiben történt a tavaly vásárolt új gépnek. A szemtanúk szerint a helikopter már a levegőben kigyulladt és füstölt.
A konstancai kórház menedzsere szerint a pilóta elméletileg képes kellett volna legyen a helikopter vízre szállására és annak a víz felszínén maradására. 
Raed Arafat bejelentette, hogy minden SMURD helikoptert újra kivizsglnak, hogy megbizonyosodjanak azok biztonságáról, mielőtt bármelyik is felszállna.