Kedd, 2020. január 28.
KÁROLY, KAROLA napja
Menü

Hírtér

Kedd, 2016. július 19.

Hivatalosan is Pokémonok árasztották el Marosvásárhelyt


Hivatalosan is elindult szombattól Romániában a pokémonvadászat, a rendőrség óvatosságra inti a játékosokat.
 
 
Sokan már a hivatalos megjelenés előtt is pokémonokra vadásztak a város utcáin, ugyanis egy trükkel megbuherálva, már több napja „hivatásosan” is pokémon figurákat lehetett befogni. A hazai rendőrség attól tart, hogy a játékőrület komoly közúti balesetekhez vezethet. Mindemellett egy amerikai eset alapján félő, hogy a pokémonvadásznak tekintett egyének akár betörők is lehetnek.
 
 
Ezt a pokémont az Arges utcában sikerült nyakon csípnie egyik olvasónknak
 
Marosvásárhelyen már közel 400 tagos Facebook csoport verbuválódott össze a Pokémon Go játék kapcsán, ahol egymás között tárgyalhatják meg, hogy egyik másik Pokémont a város melyik felén kell keresni. Eddigi visszajlzések szerint Pikachut a Tudor negyedben, az Auchan környékén találták meg, aki pedig a Exeggcute-ra vadászik, annak érdemes emlmenni a Petru Maior Egyetemre.
 
A Pokémon Go egy ingyenesen letölthető telefonos játék iPhone-ra és Androidra. A lényeg, hogy a Pokémon nevű rajzfilmsorozatból ismert kis lényeket kell gyűjteni, közben meg a való életben is létező pontokhoz kell eljutni. A cél, hogy minél több és erősebb pokémonunk legyen, illetve minél több ilyen pont legyen a miénk.
 
A Pokémon Go mobilos játék annyira sikeres lett, hogy átlagosan már több időt töltenek a játékkal a felhasználók, mint amennyit a Snapchatet, a Twittert vagy a Facebookot használják. A játék körül persze sok botrány is van, az adatbiztonsági kérdések és a valós életben történő visszaélések (rablások, zaklatások, csalások) mellett stabilitási problémák is akadnak. 
 
A Pokémon Go mindenesetre az amerikai történelem legnépszerűbb mobilos játéka lett.