Kedd, 2019. október 22.
ELŐD napja
Menü

Hírtér

Péntek, 2015. augusztus 14.

Így reagált az Azomureș a tegnapi tüntetésre


Az Azomureș vegyipari kombinát vezetősége sajtóközleményben reagált a tegnap délutáni tüntetésre, melyen közel félezer személy vett részt.
 
„Az Azomureș részvényese, a svájci Ameropa cég és az Azomureș vezetősége tiszteletben tartja minden állampolgárnak azon jogát, hogy véleményt nyilvánítson egy adott helyzetben, amely a közösségében történik. Az Azomureș részvényese tisztában van a jelenlegi platform tevékenységekkel, amely Marosvásárhelyen zajlik és újra biztosítja a lakosságot és a helyi hatóságot, hogy tiszteletben tartja a román hatóság által megkövetelt megfelelőségi programot, és előkészíti azokat a berendezéseket, amelyek 2016 január elsejétől magasabb szintű környezetvédelmet biztosít” – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

Emlékeztetnek arra is, hogy egy 240 millió eurós beruházásról van szó, amely olyan modernizálási folyamatokat tesz lehetővé, ami megakadályozza, hogy ezentúl a kombinát által kibocsájtott  ammóniaszint meghaladja a hatóság által megengedettet.

Mindemellett a Facebook közösségi oldalon egy propaganda-videó által szeretnék csitítani a kedélyeket, türelemre inteni a lakosságot, ugyanis az kombinát vezetősége 2016-tól tiszta levegőt ígér.
 
Azomureș

 

Posted by Azomureș on 2015. augusztus 11.
 
Lényegében az Azomureș álláspontja ugyanaz mint a demonstráció előtt, türelemre intik a lakosságot.
A tegnapi tüntetésen a szervezők letisztázták, hogy az nem a kombinát ellen irányul, sem pedig az ott dolgozó 2000 alkalmazott ellen, csupán tiszta és egészséges környeztet szeretnének, amelyhez minden embernek joga van.
 
A szervezők tervei szerint, amennyiben nem történik semmiféle haladás az ügyben havi rendszerességgel szerveznek majd demonstrációsorozatot, míg elérik, hogy figyelembe vegyék a lakosság akaratát is.