Csütörtök, 2018. február 22.
GERZSON napja
Menü

Hírtér

Hétfő, 2015. május 4.

Ismét megszállják Marosvásárhelyt a diákok


A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség (MMDSZ) immár 18. alkalommal szervezi meg május 6-a és 9-e között Marosvásárhelyen az igen nagy népszerűségnek örvendő Diáknapokat, amelyhez évente több mint 2000 egyetemista csatlakozik.
Szerdán senki se lepődjön meg, ha furcsa feliratú színes pólóban virító csoportok jelennek meg Marosvásárhely főterén, ugyanis ez azt jelenti, hogy kezdetét veszi a négy napos egyetemistáknak szervezett rendezvény, ahol gólyáktól elkezdve végzős diákig mindenki jelen van.
 
 
A Diáknapok alaptémája a Gru című animációs filmből ismeretes úgynevezett mininok körül forog.
Az esemény programja szerint 17.30-tól gyülekeznek a csapatok a főtéren, majd az Ifjúsági Házig vonulnak fel, ami azt jelenti, hogy ezen az útvonalon korlátozni fogják a forgalmat.
 
Mint minden évben, idén is a csapatok egymással versengenek, különböző próbatételeken kell átessenek, majd a hét végén a nyertest hirdetnek köztük. A programot esténként koncertekkel színesítik a szervezők, május 7-én Bagossy Brothers Company és a De La Funk koncertezik a Sörpatika szomszédságában levő Gokart pályán, másnap Vizi Imre & Band és Koszika & The HotShots lép színpadra, szombat este pedig, a díjkiosztót követően az  Irie Maffia adja meg a záróbuli hangulatát. A környéken lakók ne számítsanak pihentető alvásra ezekben a napokban, ugyanis a Maros parton hajnalig tartó bulira kell számítani.