Péntek, 2020. június 5.
FATIME napja
Menü

Hírtér

Kedd, 2015. március 10.

Jól beégtünk a németek előtt


Franciaország térképe német nemzeti színekben pompázott azon a kiadványon, amit Frank-Walter Steinmeier, német külügyminiszter kapott ajándékba.
 
 
(Forrás: Hotnews.ro)
 
Amint arról beszámoltunk a német külügyminiszter Romániába látogatott, ahol román kollégájával, Bogdan Aurescuval tanácskozott, majd közös sajtótájékoztatót tartottak. Steinmeier áradozott a romániai vendégmunkásokról és a német-román kapcsolatról. Aurescu se hagyott alább, az Agerpres hírügynökség által készített kiadványt adott át, amelyet egy példányban, a külügyminiszter látogatására készítettek. Ünnepélyes keretek között át is Aurescu a 135 éves román-német diplomáciai kapcsolatok múltját összefoglaló brosúrát, ahova egy látványos szerkesztési hiba csúszott be. A jelenlevők fotót készítettek az átadásról, ahol nagyban látszik, hogy a Németország térképe helyett Franciaországé került fel, de legalább a német nemzeti színek megmaradtak.
 
A kellemetlen szituációról készült fénykép vírusként terjed, a világsajtó gyorsan felkapta a témát. A német külügyminiszter nem vette zokon a becsúszott „kis” bakit, és arról biztosította a romániai kollégáját, hogy ez a kellemetlen helyzet nem befolyásolja a román-német diplomáciai kapcsolat. (Hotnews)