Kedd, 2020. augusztus 11.
ZSUZSANNA, TIBORC napja
Menü

Hírtér

Hétfő, 2016. április 18.

Jól teljesített Trandafir Norbert Csehországban


Egy aranyéremmel és egy bronzéremmel tért haza csehországi Pardubiceből Trandafir Norbert. A marosvásárhelyi úszó az 50 méteres gyorsúszásban a legjobbnak bizonyult, míg a 100 méteres versenyszámban a harmadik lett. A jó teljesítménynek köszönhetően Trandafir Norbert biztosan ott lesz a londoni Európa Bajnokságon.
 
„Egy két hetes felkészülést tartottak Franciaországban, egy nagyon nehéz felkészülési szakaszon vagyunk túl, és ahhoz képest nagyon jó időket sikerült elérnem” – mondta a Marosvásárhelyi Rádiónak a sportoló.
Trandafir Norbertnek a londoni megmérettetésen kell „megúszni” az olimpiai szintet, azaz, ha a sportoló jól teljesít, kijut a Rio de Janeiro-i olimpiára.
 
„Én nagyon bízom benne, hogy meglesz. Ez az izomszakadás kissé visszatartott az edzésből, de én nagyon bízom benne, hogy fel tudunk készülni a maximális szintre, és meg lehet úszni. Ha nem akkor esetleg utána ígyis-úgyis lesz még két-három versenyünk, ahol meg lehet esetleg szintet úszni” – tette hozzá Trandafir.
Trandafir Norbert 2008-ban és 2012-ben is kijutott az olimpiára.
 
Trandafir minden idők 43. Marosvásárhelyi olimpikonja – a fiatalember neve olyan nagy sportolók neve mellé kerül, mint dr. Pongrácz Antal kardvívó és Simon Ferenc vízilabdázó, Balló Ferenc szabadfogású birkózó vagy Nagy József diszkoszvető.