Vasárnap, 2020. szeptember 27.
ADALBERT napja
Menü

Hírtér

Kedd, 2017. január 31.

Kétnyelvűsítették a megyei tanács kommunikációját


Ez a hír igazából nem is kellene hír legyen, ugyanis nem történt semmi olyan, amire normális városban az ember fel kellene kapja a fejét. De nem vagyunk normnális város, ezért hírszámba megy az, hogy fél évvel azután, hogy Péter Ferenc átvette a Maros megyei tanács vezetését és az önkormányzatot a Nemzeti Liberális Párt színeiben vezető Ciprian Dobre kiköltözött a Cifra palotából, a hivatal „újabb kis lépést tett annak érdekében, hogy a kommunikációja kétnyelvű, illetve többnyelvű legyen” . Magyarul: a megyei önkormányzatot népszerűsítő több reklámhordozót is lecseréltek, román-magyar, illetve román, magyar és angol feliratú reklámanyagokra.

Ismételjük, normális városban, országban, ez nem kellene nagy szenzáció legyen, hisz a törvény is kötelezi a többnyelvű kommunikációt ott, ahol egy adott kisebbség számaránya eléri a 20 százalékot. Erre Ciprian Dobre fittyet hányt.

Hogy miért kellett fél évet várni arra, hogy a dolgok végre visszatérjenek a normalitás keretei közé? Egy szó: bürokrácia.

Azt ígérik egyébként, hogy felhasználóbarátabb lesz az önkormányzat honlapja is. Most már csak az a kérdés, hogy arra hány hónapot kell várni.