Vasárnap, 2020. szeptember 27.
ADALBERT napja
Menü

Hírtér

Kedd, 2017. január 31.

Korlátozták a beteglátogatást a város kórházaiban


A légúti fertőzések számának növekedése miatt a látogatók számának korlátozását kérte a kórházak vezetőitől a Maros megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) - közölte az Agerpres hírügynökséggel Stelian Caraghiaur, az intézmény szóvivője. 
 
Stelian Caraghiaur kedden azzal támasztotta alá az általa képviselt intézmény kérését, hogy a DSP legutóbbi adatai szerint múlt héten 1 333 tüdőgyulladásos esetet jegyeztek, amiből 110 esetben be kellett utalni a betegeket, 5 156-an légúti megbetegedéssel fordultak orvoshoz, közülük 58-an szorultak kórházi ellátásra, és három személynél influenzát diagnosztizáltak.
 
Ezek a számok növekedést jeleznek a tavalyi év ugyanezen időszakához képest: tavaly ilyenkor a Maros megyei Közegészségügyi Igazgatóság 3 288 légúti megbetegedésről (41 kórházi beutalással) és 1 063 tüdőgyulladásról (94 beutalt) számolt be, és egyetlen esetben sem állapítottak meg influenzát a 2016-os évnek ebben a szakaszában. 
 
A Maros Megyei Kórház kedden bejelentette, hogy a Közegészségügyi Igazgatóság kérésére a látogatási időt a következőképpen korlátozták:
 
kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap, 14.00-16.00 óra között lehet látogatni a betegeket. Egy páciensnek egyszerre csak egy látogatója lehet, és a 14 évesnél fiatalabb gyerekeket nem tanácsos kórházi látogatásra vinni.
 
Dan Sîmpălean, a Maros Megyei Kórház menedzsere kijelentette, tisztában van azzal, hogy egyes hozzátartozókban elégedetlenséget fog kiváltani ez az intézkedés, de a korlátozások egyrészt a páciensek, másrészt a látogatók védelmében történnek. (Agepres)