Vasárnap, 2019. augusztus 25.
LAJOS, PATRÍCIA napja
Menü

Hírtér

Szerda, 2015. december 9.

Közvitára bocsátották a kombinát környezetvédelmi engedélyét


A Maros Megyei Környezetvédelmi Ügynökség honlapján közzétették és közvitára bocsátották azt a hatástanulmányt, amely az Azomureş vegyipari kombinát új környezetvédelmi engedélyének a megszerzéséhez szükséges.
A bárki számára elérhető, 151 oldalas dokumentummal kapcsolatos megjegyzéseket, ellenvetéseket írásban lehet eljuttatni a környezetvédelmi hivatalhoz.
 
A kombinát környezetvédelmi engedélye idén decemberben lejár, melynek megújítását a környezetvédelmi hatóság a 240 millió eurós fejlesztések befejezéséhez kötötte. A törvényes eljárás alapján az engedély megszerzéséhez már egy nyilvános közvitát is tartottak. Ezt követően  környezetvédelmi hatóságok műszaki elemző osztálya tegnap megvitatta az engedélyt, majd nyilvánossá tette azt.
 
Dănuţ Ştefănescu, a környezetvédelmi ügynökség vezetője azt mondta, megvizsgálják, melyik a jelenleg létező legjobb technológia és ennek függvényében szabják meg a szennyezési határértékeket a kombinát esetében. Nem arról van tehát szó, hogy egyáltalán nem fog szennyezni a kombinát, ugyanis Ştefănescu szernt egy ilyen nagy ipari létesítménytől ez nem várható el. A modernizálási folyamatok fényében jövő évtől szigorúbb követelményeknek kell majd megfeleljen az Azomureș.