Szombat, 2020. szeptember 26.
JUSZTINA napja
Menü

Hírtér

Péntek, 2014. november 7.

Már terítik az aszfaltszőnyeget, amiből bicikliút lehetne


Nagy a torlódás a főtéren, elkezdték az aszfaltozást azon a 27 méter hosszú egyirányú úton, amelyet a Horea utcába való könnyebb megközelítés érdekében alakítanak ki. Amint arról beszámoltunk, azért, hogy 90 métert megspóroljanak azok, akik az autós kényelmet választják, az Ismeretlen katona szobra melletti zöld övezet járdáit eltüntették, és öt parkolóhelynyi zöldövezetet is „lenyúltak”.

A munkálatokat természetesen nem tudták elkezdeni ClaudiuMaior sajtónyilatkozata nélkül. Az alpolgármester a már megszokott Știi TV-Antena 1 duónak nyilatkozott, ahogy tőle megszoktuk: nagy garral, tulajdonképpen semmi érdemlegeset nem mondva. A mostani nyilatkozat így kezdődött: „Igyekszünk mielőbb befejezni ennek a rendkívül fontos útnak az elkészítését”. Majd szemrebbenés nélkül elmondta, ami eddig is egyértelmű volt: az új úton úgy fordulhatunk be a Horea utcába, hogy nem kell elmennünk a Művész moziig, eltekerhetjük a kormányt harminc méterrel hamarabb is. Mert ugye Mindezidáig a déli irányból haladóknak meg kell kerülniük a főtéri sétányt ahhoz, hogy be tudjanak térni a Rózsák tere másik oldalán található Horea utcába. És persze hozzáteszi, hogy mindez csekélyke 97.100 lejért.

A hivatalos iratok szerint azonban a munkálatok 115 664 lejbe kerülnek, olyan körülmények között, hogy az idei költségvetéstervezet szerint150 000 lejből az önkormányzat kerékpárutat aszfaltozott/festett volna az Aranykakas és a Víkend telep között. Ehelyett azonban 90 méterrel hamarabb kanyarodhatunk be a Horea utcába.