Csütörtök, 2020. július 9.
LUKRÉCIA napja
Menü

Hírtér

Szerda, 2014. április 16.

Medvecsalád kószál a Somos-tetőn


Egy anyamedve és két medvebocs kószál a Somos-tetőn, az állatkert kerítésén kívül – számolt be ma esti híradójában az Erdélyi Magyar Televízió. Az esetet szerda este jelentette a helyi rendőrségen két marosvásárhelyi, akik kirándulás közben látták a szabadon sétáló vadállatokat.

Kopacz András, a marosvásárhelyi állatkert igazgatója azt mondta, az állatok nem az állatkertből szabadultak ki, de nem tartja kizártnak, hogy a Bekecs környékéről valóban ide tévedt egy anyamedve. A Somos-tetőn kószáló medvék létét  Emil Muică, a Maros Megyei Halász- és Vadászegyesület igazgatója a Marosvásárhelyi Rádiónak megerősítette, azt tanácsolva a marosvásárhelyieknek, hogy szürkület után ne menjenek az erdőbe. Hangsúlyozta, az egyesület addig nem tehet konkrét lépéseket, amíg a medvék békésen sétálnak az erdőben. „Amennyiben problémát okoznak, megvan annak a lehetősége, hogy elaltassuk őket és ember által nem lakott környékre vigyük” – fogalmazott Emil Muică a Marosvásárhelyi Rádió román nyelvű híradójának.

A hegyimentők azt tanácsolják a marosvásárhelyieknek, hogy amennyiben mindenképp a Somos-tetőn át vezető erdei túrára vállalkoznak, csoportban menjenek, és lehetőség szerint csapjanak zajt, az ugyanis távol tartja a medvéket.