Kedd, 2020. január 21.
ÁGNES napja
Menü

Hírtér

Csütörtök, 2012. február 23.

Megbüntették a prefektusi iroda igazgatóját


Az Országos Diszkriminációellenes Tanács) 1000 lejes pénzbírsággal illette Mircea Munteanut, a Maros Megyei Prefektúra irodavezetőjét, mivel az igazgató nácizmusra utaló megjegyzést tett közzé saját Facebook-oldalán.
Mint arról már korábban beszámoltunk, a prefektúra irodavezetőjea nemrégiben lezajlott országos tüntetések idején a következő facebook bejegyzéssel hívta fel magára a figyelmet: „A munka tesz szabaddá – ezt értsék meg a tiltakozók” („Arbeit macht frei – asta să înţeleagă protestatarii.”
A diszkriminációellenes tanács által közzétett sajtóközlemény értelmében, Mircea Munteanu megszegte a diszkrimináció formáira és azok büntetésére vonatkozó 137/2000-es Kormányrendelet 2. és 15. cikkelyét, ezért 1000 lejes törvényes pénzbírságban illetik.
Az intézmény szerint, Munteanu cselekedete nacionalistának minősül, amely az emberi erkölcsre, becsületre tesz célzó megjegyzést, és amely megalázó, támadó hangulatot kelt a tiltakozók ellen, valamint azon közösségek ellen is, amelyeket a történelem során a fasiszta uralom negatívan érintett.