Szombat, 2020. szeptember 26.
JUSZTINA napja
Menü

Hírtér

Szerda, 2015. november 4.

Pályázhatnak az egyetemisták a Barabási-ösztöndíjra


A romániai magyar diákok újra megpályázhatják a Barabási-ösztöndíjat.
 
A New York-i székhelyű Pillangó Alapítvány által létrehozott ösztöndíjprogram azon kitűnő magyar anyanyelvű diákokat szeretné támogatni tanulmányaik során, akik anyanyelvükön óhajtanak tovább tanulni egy erdélyi, partiumi vagy bánsági felsőfokú tanintézmény bármely fokán.
 
A pályázati feltételek szerint a magyar anyanyelvű, magyar nyelvű felsőoktatásban részt vevőknek kiváló tanulmányi eredményeket kell felmutatni (min. 8,25-ös tanulmányi átlag). Ezen kívül évente 3 havi közösségi önkéntes szolgálattal szükséges és állandó romániai lakhellyel kell rendelkezzenek. Az ösztöndíj megpályázásához egy 3-5 oldalig terjedő esszét (6000-10.000 karakter) kell leadjanak a következő témában: Diákéveim legkimagaslóbb kihívása, valamint miként látom a jövőmet ennek következtében. Csatolni kell a kézzel kitöltött pályázati űrlapot, amely letölthető az alapítvány honlapjáról. Ezen kívül csatolni kell a  titkárság által aláírt és lepecsételt leckekönyvi kivonatot (foaie matricolă) vagy annak közjegyzőileg hitelesített másolatát. Valamint kérik a hallgatói jogviszony igazolását is, mely bizonyítja az elkövetkező szemeszterre való beiratkozást is. A szükséges iratok mellé egy elbeszélő stílusú önéletrajzot is le kell adni, maximum 3000 karakter terjedelemben, és szükséges két tanár ajánló levele is.
 
Pályázni kétféle módon lehet: elektronikus úton a palyazat@pillangofoundation.org e-mail címen, illetve postai úton december 30-ig. Az elektronikusan beküldendő pályázati anyagokat kizárólag Word- vagy PDF-formátumban fogadják el, egy, a pályázó teljes nevével ellátott ZIP-mappába tömörítve. A pályázatot postán az alábbi címre lehet eljuttatni (egy példányban): The Pillangó Foundation c/o Christine Gilbertie 353 Lexington Avenue 14th Floor New York, NY 10016USA.
 
 Az egy tanévre szóló ösztöndíj értéke 1500-4500 lej. További részleteket az alapítvány honlapján találnak az érdeklődők.