Szombat, 2020. szeptember 26.
JUSZTINA napja
Menü

Hírtér

Szerda, 2016. augusztus 31.

Nem kap önkormányzati támogatást az ASA


Egyelőre biztosan nem kap támogatást a marosvásárhelyi ASA, ugyanis a helyi tanácsosok a költségvetés kiigazításakor nem szavazták meg az erről szóló határozattervezetet.
 
A tegnapi tanácsosülésen nagy vita alakult ki a sportklubok támogatása kapcsán, a Szabad Emberek Pártjának (POL) képviselői már korábban is több ízben hangsúlyozták, hogy nem értenek egyet azzal, hogy négy sportklub több mint 10 millió lej támogatást kapjon, csupán amiatt, hogy hírnevet szereznek a városnak. 
Hermann Márk Christian, POL-os tanácsos az ülésen kifejtette, hogy azt szeretnék, ha a klubszerződéseket felbontanák, ugyanis az ASA ellen fizetésképtelenségi eljárás van folyamatban. Kérdésessé vált az is, hogyha átutalnak egy összeget az ASA-nak, akkor a fociklub számlájáról vélhetően azonnal leveszik a hitelezők, így semmiképp sem tudja a teljesítmények növelésére fordítani azt a pénzösszeget, amelyet a város az adófizetők pénzéből átutal neki. Andrei Mureșan, a városháza jegyzője elismerte, hogy nem tudja pontosan, hogy mi lesz azzal az összeggel amit az önkormányzat utalna a futballklubnak, erre a csődbiztos tudna válaszolni.
 
A POL képviselő azt kérték, hogy a négy klubnak szánt összeget fordítsák az óvodák és iskolák berendezésének cseréjére. Kovács Lajos, RMDSZ-es tanácsos pedig azt javasolta, hogy az 1,27 millió lejt – amit az ASA-nak szántak – tegyék a tartalékalapba, és csak aztután utalják át az ASA-nak, ha tisztázódik a helyzet. Ezt a javaslatot elvetették, így az ASA egyelőre támogatás nélkül maradt. A röplabda és teremfoci csapatnak megszavazták a tervezetben szerelő összegeket, míg a Maros KK is megkapja a neki szánt 2,4 millió lejt.
 
Az ülés végén a POL kérésére a tartalékalapból egymillió lejt szavaztak meg iskolai bútorzatra, félmilliót az iskolai sportpályák rendbetételére és 218 ezret a szociális osztálynak, két személygépkocsi vásárlására. (Székelyhon/Népújság)