Szerda, 2020. szeptember 30.
JEROMOS napja
Menü

Hírtér

Péntek, 2015. március 20.

Nem viccelt az ANAF


Marosvásárhely főterén egy gyorsbüfével kevesebb van nyitva, ugyanis ma az adóhatóság ideiglenesen beszüntette a tevékenységét 60 lej elszámolatlan pénzösszeg miatt.
 
Amint arról korábban beszámoltunk az adóhatóság (ANAF) csalás elleni ügyosztálya március elsejétől bezárathatja azokat a kereskedelmi egységeket, ahol bármilyen adócsalást észlelnek. Az ideiglenes bezárás mellett komoly büntetéseket oszthatnak ki azoknak az üzleteknek és éttermeknek, amelyek nem vezetnek be minden eladási tevékenységet a kasszába, valamint nem adnak a vásárlóknak kasszablokkot. Az is kihágásnak minősül, ha nem engedélyezett forgalmazótól szerzik be a kasszagépeket, de az is bírságolható, ha nem az eredeti árat vezetik be a kasszába. Ilyen esetekben egy és három hónap közti ideiglenes kényszerbezárással büntethetnek. Ezen felül az adóhatóság a kereskedelmi egység jól látható helyére kiírják, hogy „Csalás miatt felfüggesztett tevékenység – ANAF a kasszablokkok kibocsájtásának mellőzése miatt”.
 
 
(Forrás: Facebook.com/Esti din Targu Mures daca/Thomas Pcz)
 
A Facebook közösségi oldal egy zárt csoportjában közzétett fénykép azt támasztja alá, hogy az adóhatóság komolyan veszi az ellenőrzéseket, ugyanis akármilyen csekély összeg miatt is kiszabja a megfelelő szankciót. A főtér végében levő Gyros-os legközelebb április 20-án fogadhatja ismét vendégeit, ugyanis az ANAF addig beszüntette a tevékenységét, és az előírásoknak megfelelő üzenettel tájékoztatnak a kihágásról.