Szerda, 2020. szeptember 30.
JEROMOS napja
Menü

Hírtér

Csütörtök, 2015. május 28.

Pandúrok nélkül kószálnak a lovak a Pandúrokon


A Facebook közösségi oldalon közzétett videó alapján három ló épp a Skate park után, a Belvedere negyed letérőjénél levő körforgalomban sétálgatnak. A felvétel alapján olyan lovakról van szó, amelyek nem először járnak a park körül. Minden különösebb gond nélkül, menetelnek a Tudor negyed irányába, anélkül, hogy megijednének az autóktól.
 
Ez nem az első eset, hogy a környéken felügyelet nélkül vannak szabadon engedve lovak. 
Május 6-án négy ló őrizetlenül legelt a Pandúrok negyedben. Akkor a Hidegvölgyből elszabadult állatokat a Helyi Rendőrségnél jelentették be, viszont onnan az Állategészségügyi Igazgatósághoz fordultak. „Nincs megfelelő képzettségünk erre, ben vagyunk cowboy-ok, hogy megfogjuk őket” – poénkodott Valentin Bretfelean, a Helyi Rendőrség vezetője.
Bretfelean azt mondta, hogy egy roma nemzetiségű személy hagyta a lovakat szabadon, aki a Hidegvölgyben szokta legeltetni. A lovak tulajdonosát 500 lejre büntették meg a felelőtlensége miatt.
Múlt hétvégén pedig egy kisebb tehéncsorda legelészett Meggyesfalván a tömbházak közötti zöldterületen.
 
A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a város területén szabadon hagyott állatokat észlelnek, akkor azonnal értesítsék a hatóságokat, az esetleges károk elkerülése érdekében. (Videó forrás: Facebook.com/Festeu Tudor)