Péntek, 2020. augusztus 14.
MARCELL napja
Menü

Hírtér

Csütörtök, 2016. szeptember 8.

Rendkívüli tanácsülés összehívását kéri Maior


Claudiu Maior, a polgármester személyi tanácsadója egy rendkívüli tanácsülést kezdeményez, ahol megszavaznák a sportbizottsági tagokat. Hozzátette: ezeknek a tagoknak kell eldönteniük, hogy mi lesz a Maros KK, az Egyetemi Sportklub és a City’us sorsa. 
 
„Példaként említeném meg, hogy jelen pillanatban a Maros KK igazgatótanácsának 9 tagja közül csak 4 van kijelölve. A további 5 tagot a helyi tanács részéről kellene kijelölni, viszont ez még nem történt meg. Júniusban minden igazgatótanács felbomlott, ugyanis a június 5-i választás során szinte minden tanácstag kicserélődött. A helyi tanács ugyan megszavazott pénzt az említett kluboknak, de nincsenek igazgatótanács-tagok, akik egy stratégiával, egy elképzeléssel jönnének az említett klubok jövőjét illetően. Mi tanácstagok kell mutassuk az irányt. Akár támogatom, akár nem ezeket a sportklubokat, de egyszer el kell mondanunk, hogy mit akarunk” – fakadt ki közösségi oldalán Maior. 
 
A múlt hónapi soros tanácsülésen csak a marosvásárhelyi ASA-nak nem szavazták meg az önkormányzati támogatást a helyi tanácsosok. A röplabda és teremfoci csapatnak megszavazták a tervezetben szerelő összegeket, míg a Maros KK is megkapja a neki szánt 2,4 millió lejt.