Vasárnap, 2020. november 1.
MARIANNA napja
Menü

Hírtér

Kedd, 2015. június 30.

Rövidfilmes versenyt hirdet a Filmtett


A Filmtett Egyesület idén először hirdet rövidfilmes versenyt.
„A célunk fiatal, erdélyi, magyar tehetségeket felkutatni, filmjeiket kiemelt hangsúllyal bemutatni az őszi Filmtettfeszt keretében a nagyközönség előtt, a legjobbak alkotásait pedig díjjal kitüntetni” – írják a szervezők közleményükben. 
 
Olyan, 30 perc alatti játékidejű, az utóbbi 2 évben (2013. június óta) elkészült fikciós műveket várnak, amelyek stábjának kulcsfigurái (író, rendező, operatőr, producer, főszerepet alakító színészek) nagyrészt erdélyi alkotók, javarészben erdélyi helyszíneken készítettek, javarészben magyar nyelven. 
 
A Filmgalopp versenye a Filmtettfeszt Magyar Filmszemle helyszínein, szeptember 30. és október 4. között zajlik. A jelentkezés határideje: 2015. augusztus 21. A beválogatott filmek listáját szeptember 1-jén tesszik közzé, a díjkiosztó a fesztivál utolsó napján, a záróünnepségen lesz. 
 
A fesztivál fődíja 1 000 000 Ft, az NMHH Médiatanácsának felajánlásával, a legjobb erdélyi magyar rövidfilm rendezője számára. A záróünnepségen átadunk majd egy közönségdíjat is, 1000 RON-t, a Nobila Casa felajánlásával, a legnépszerűbb erdélyi magyar rövidfilm rendezője számára. 
 
A részletes felhívás és a nevezési űrlap a fesztivál honlapján elérhető. (Közlemény)