Vasárnap, 2020. szeptember 27.
ADALBERT napja
Menü

Hírtér

Kedd, 2017. január 31.

Szabadlábon a korrupcióval gyanúsított szívsebész


Nem rendelt el a vádhatóság semmilyen kényszerítő intézkedést a Marosvásárhelyi Szív-érrendszeri és Transzplantációs Intézet (IUBCvT) korrupcióval gyanúsított sebésze ellen – nyilatkozta a Maros Megyei Törvényszéki Ügyészség szóvivője.

Gheorghe Costea ügyész elmondta, hétfőn öt házkutatást tartottak, okiratokat foglaltak le. Ugyanakkor okiratokat kértek ki a transzplantációs intézettől is, és amint rendelkezésükre bocsátják ezeket, eldől, hogy kiket hívnak be kihallgatásra.

A szóvivő tájékoztatása szerint egy feljelentés alapján vizsgálódnak a szívsebész ügyében, akit korrupcióval, pontosabban csúszópénz elfogadásával gyanúsítanak. „Nem igaz, hogy vadászpuskákat foglaltunk le, csupán okiratokat vittünk el” – nyilatkozta a sajtónak Gheorghe Costea.

Hétfőn öt helyszínen, köztük a Marosvásárhelyi Szív-érrendszeri és Transzplantációs Intézetnél (IUBCvT) is házkutatást tartott a belügyminisztérium keretében tevékenykedő Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DGA) egy korrupcióval gyanúsított orvos ügyében.

A gyanú szerint M. M. L. szívsebész több ízben is pénzt fogadott el azért, hogy elvégezze a szükséges beavatkozást főleg kiskorú páciensein. A vizsgálatok célja fényt deríteni mindegyik ilyen esetre, kideríteni, milyen összegű haszonra tett szert az orvos a feltételezett bűncselekmények révén, illetve azonosítani és kihallgatni a tanúkat – írta hétfői közleményében a DGA. (Agerpres)