Szerda, 2020. szeptember 30.
JEROMOS napja
Menü

Hírtér

Péntek, 2016. január 29.

Tüntetést szerveznek Florea ellen


Kiverte a biztosítékot a vásárhelyieknél Dorin Florea legújabb húzása, miszerint a polgármesteri hivatal alárendeltségébe tartozó Helyi Rendőrség elkobozta a hajléktalanoktól a pillepalackokat.

„Dorin Florea Marosvásárhely polgármesterének lemondását követeljük a szegények zaklatása miatt” elnevezésű eseményt hirdetett meg a Rezistența Urbană csoport a közösségi oldalon. A tüntetésre február 25-én csütörtökön, délután 1 órától kerül sor a főtéren.
 
 
„A marosvásárhelyi szegények és hajléktalanok naponta kukákban guberálnak, azért hogy összegyűjtsék az eldobott pillepalackokat, alumínium-anyagokat, amit majd elszállítanak a begyűjtőkhöz és becserélik kilogrammonként, aminek értéke mindössze néhány lej. Újabban arra is rászorulnak, hogy belenyúljanak a városháza által felszerelt zöld hulladékgyűjtő konténerekbe, s emiatt a polgármester és/vagy a szemétlerakatok tulajdonosai, a hulladékfeldolgozók pénzes kamarillája meglopva érzi magát. A szegényeket és hajléktalanokat azonban kenyerüktől fosztják meg ezek szankciókkal. A polgármester saját pandúrjait, a Helyi Rendőrséget küldte a fejükre, hogy visszalopják a nyomorultaktól a hulladékot (azzal az eufemizmussal indokolva, hogy „elkobozzuk, mert nem higiénikus” tevékenységet folytatnak; Bretfelean az egészségükért aggódik, na ne már!)” – írják az esemény oldalán.
 
Amint arról beszámoltunk, a helyi rendőrség munkatársai hozzávetőlegesen két tonna pillepalackot foglaltak le a tavalyi év folyamán. Az összegyűjtött palackokat szerdán átadták egy műanyagok feldolgozásával foglalkozó cégnek. Az értékesített palackokból származó összeg a polgármesteri hivatal kasszáját fogja bővíteni. A rendőrség mindemellett 500 lejes büntetést helyezett kilátásba a törvény megszegéséért.