Szerda, 2020. szeptember 30.
JEROMOS napja
Menü

Hírtér

Csütörtök, 2016. május 19.

Utcazenészt büntettek a Színház téren?


A Helyi Rendőrség munkatársai igazoltatták és a facebookos kommentek szerint megbüntették azt a fiatelembert, aki a Színház téren akart zenélni. A helyi rendőrség vezetője pontosított, nem büntettek, csak figyelmeztettek.

Ha volt bírság, ha nem, ez az eset rossz fényt vet a napokban debütáló marosvásárhelyi Utcazene Fesztiválra, amelyet a Civil Szervezetek Vására keretében szerveznek meg.
 
Koreck Mária, a Divers Egyesület elnöke, és egyben az esemény egyik szervezője sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy azok a művészek akik jelentkeznek a fesztiválra, nem kell a rendőrségtől tartsanak. Marosvásárhelyen a helyi rendőrség szigorúan bünteti azokat, akik köztereken és és utcán zenélnek, énekelnek.
 
UPDATE: Valentin Bretfelean, a helyi rendőrség vezetője azt nyilatkozta, a fiatalt nem büntették meg csak figyelmeztették arra, hogy amennyiben művészeti tevékenységet folytat az utcán, engedélyt kell kiváltania. Hangsúlyozta, Marosvásárhelyen egy időben bevett gyakorlatnak számított a művészeti tevékenységnek álcázott koldulás, ezért voltak kényteléenek engedélyhez kötni az utcazenélést.