Péntek, 2020. október 30.
ALFONZ napja
Menü

Hírtér

Szerda, 2015. december 16.

Vádat emelt a DNA Dorin Florea ellen


A korrupcióellenes ügyészség (DNA) vádat emelet Dorin Florea polgármester ellen. A sportklubok támogatásának illegális kiutalásának ügyében több hivatali tisztségviselő és az ASA klub ellen is vádat emelt az ügyészség.
 
A DNA közleménye szerint a polgármestert és Kiss Imola gazdasági igazgatót hivatali visszaéléssel vádolják, valamint hat hivatali tisztségviselő (Cioban Maria, Claudiu Maior, Benedek István, Fărcas Ioan, Bakó László, Măceșani Emil) hivatali visszaélésben való bűnrészesség miatt kell bíróság elé álljon.
Az ASA-t pénzmosással vádolják, míg Ioan Nucu Man elnök ellen, hivatali visszaélésben való bűnrészesség, folytatólagosan elkövetett sikkasztás, és pénzmosás a vád.
 
Amint arról beszámoltunk, idén március végén a DNA marosvásárhelyi székhelyére hívatták be városunk elöljáróját, akit a sportklubok önkormányzati forrásokból történő finanszírozásának ügye kapcsán kérdeztek. A DNA-nál Ionela Ciotlăuș, Marosvásárhely volt alpolgármestere tett panaszt. A helyi tanács tagjainak többségét már kihallgatták, azokat, akik 2014 május 29-ei tanácsi ülésen elfogadták azt a tervezetet, ami az ASA, Maros KK, CSU Medicina, City’Us, és a SC Mureșul sportklubok finanszírozására vonatkozott. Itt több, mint 15 millió lejes összegről beszélhetünk. 
 
Dorin Florea 2013. július 18-án törvénytelenül utalt át négymillió lejt a helyi költségvetésből a marosvásárhelyi ASA futballklubnak, akinek adóhátralékai voltak. A DNA szerint Florea illegális módon kezdeményezte az erre vonatkozó határozatot, a többi gyanúsított pedig részt vett azon az ülésen, amelyen ezt elfogadták.