Vasárnap, 2020. szeptember 27.
ADALBERT napja
Menü

Kilátó

Hétfő, 2015. június 22. | efi

Amikor menő a magyar nyelv


Rendhagyó kampányfilmet készített a környezetvédelmi minisztérium. Az alapsztori: egy magyaros ételeket is felszolgáló étterem teraszán román ember tört magyarsággal arra próbálja rábeszélni a székelyföldieket, hogy ne verjék/vágják sz*rrá a környezetüket. Ez a román ember Liviu Mihaiu, aki elkötelezett környezetvédő. A mintegy kétperces videóban arra kéri a magyarokat – akik jobban ki tudják ejteni a székelyföldi erdőirtásokért felelős személyek nevét – hogy mondjanak nekik egy annyit: „Elég, testvér, milyen példát mutatunk a románoknak?”.
 

O pastilă de educaţie ecologică "predată" de Liviu Mihaiu in limba...maghiară! despre păduri și exploatarea lor in alte limbi...o să râdeţi mult :) mai ales maghiarii...

Posted by Salvati Delta on 2015. június 13.
 
Felhívja a figyelmet arra, hogy valamikor Maros, Hargita és Kovászna megyék büszkélkedhettek a legnagyobb kiterjedésű erdőkkel és legöregebb fákkal, amiről még a románok is beszéltek. Ma azonban ezek az erdők veszélyben vannak.
 
Persze, lesz olyan, akinek a videóból csak annyi jön át, hogy ferdít, mert nemcsak a székelyföldi erdőket lopják el. De őket azt hiszem, semmi nem tudná meggyőzni. Még az sem, hogy román ember magyarul beszél egy rendkívül fontos problémáról.