Szombat, 2020. szeptember 26.
JUSZTINA napja
Menü

Kilátó

Hétfő, 2014. október 13. | efi

Folytatódik az állatkerti majomparádé


A marosvásárhelyi állatkert új igazgatójára a majmok sem hallgatnak. Ezt a kijelentést fűzte a lenti képhez az állatkert egyik látogatója, aki vasárnap délben kapta lencsevégre a szabadon kószáló emlőst.

Mindenki emlékszik ugye arra, amikor Kopacz Andrást, az intézmény magyar igazgatóját a híres majomszökésre (is) hivatkozva leváltották? Azóta bár tudományos igazgatóként tevékenykedik a Somos tető turisztikai attrakciójának számító állatkertben, a góré Horaţiu Gorea. Megváltást azonban úgy tűnik ő sem hozott, legalábbis ami a majmok rácsokon kívüli parádéját illeti. Vagy csak Kopacz hordozza a balszerencsét. Ezt azonban senki nem teszi szóvá, mint ahogy azt sem, hogy hétvégén a képen látható majom egy kislányra támadt. Igaz csak a kiflije kellett neki, de mi van, ha közben a szemét vagy orrát is megkívánja.

Régóta tudjuk, hogy nagy bajok vannak Marosvásárhelyen, de hogy néhány majomnak ne tudjanak parancsolni az állatkertben, arra azért nem gondoltunk volna. Már várjuk, hogy mikor találjuk szembe magunkat az állatkert „sétálóutcáin” egy hímoroszlánnal, amelyik gluténérzékeny lévén úgy dönt, megnézi, hogy a mellkasunkban valóban nagy a sötétség vagy csak ezt terjesztik rólunk. (Fotó: Gál Sándor)