Szombat, 2020. szeptember 26.
JUSZTINA napja
Menü

Kilátó

Kedd, 2015. április 21. | efi

Tapipad lett a műkörömből


Kétszer is meggondolják most a fikázó kijelentéseiket azok, akik azokat a nőket szólták meg, akiknek hosszú műkörmei vannak. Ha eddig azt gondolta bárki is, hogy ezek a hosszú körmök haszontalanok és nemhogy mosogatni, de még feneket törölni is nehéz vele, ezúttal tízig számol magában, mielőtt elkezdené a műszarú blamálását.

A MIT (Massachusetts Institute of Technology) kutatóinak agyából ugyanis egy igencsak őrült ötlet pattant ki. Kifejlesztették a NailO nevű színes „műkörmöt”, azaz egy olyan találmányt, amellyel teljes értékű trackpaddé válhat bármelyik körmünk, ha ráragasztjuk. A különleges műköröm többféle mintával is elérhető, és pont úgy funkcionál, mintha egy mini trackpad került volna a körmünkre. Az aprócska szerkezet vezeték nélküli kapcsolaton át képes kommunikálni bármilyen asztali vagy mobil eszközzel, és ennek megfelelően annak távoli, mégis precíz irányítását lehetővé tenni a felhasználók számára. Görgethetjük vele a mellettünk lévő számítógépen vagy telefonon megjelenő oldalakat rajzolhatunk a képernyőre, mi több, a kattintásra reagáló funkciókat is elérhetjük vele.

Elemzők szerint innen már csak két lépés annak a műkörömnek a megépítése, amelybe toalettpapír van beépítve, illetve automatikusan visszahúzódik, ha viselője a nagydolgát végzi.