Szombat, 2020. szeptember 26.
JUSZTINA napja
Menü

Kilátó

Csütörtök, 2015. december 10. | efi

Unaloműzés szenátori fokon


Számos urban legend kering arról, hogy a politikusok hogyan próbálják agyonütni azokat az unalmas órákat, amelyeket a parlamenti padsorokban kénytelenek eltölteni. Már ha nem adják alvásra a fejüket, mert olyan is előfordult már nemegyszer. Pataki Csaba szatmári RMDSZ-es szenátor keményen ráerősít ezekre a városi legendákra, bizonyítva, hogy nem minden pletyka alaptalan. A politikust a Digi24 hírtelevízió operatőre és szerkesztője kapta lencsevégre, miközben telefonján szórakozik. Nemcsak azt rögzítették, ahogyan ülés közben játszik, hanem arra is rákérdeztek, tényleg ennyire unta-e hallgatni a felszólaló kollégáját. A televízió beszámolója szerint a politikus közel egy órán át ügyködött azon, hogy megmentse a virtuális állatokat, ahelyett, hogy az ország sorsát érintő ügyekre figyelt volna. Az ülést követő riporteri kérdésre válaszolva Pataki kijelentette: egy olyan játékról van szó, amely segít feltöltődni, és egyébként is megvan az a jó tulajdonsága, hogy nagyon tud figyelni, akkor is, ha közben mással van elfoglalva.
 

 
„Az utolsó pontnál játszottam, de ismertem a kollégám véleményét. Mit kellett volna csináljak, nézzem őt? (...) Ez egy memóriajáték, nem egy egyszerű játék, higgyen nekem, ez egy sakkhoz hasonló játék, amely segít relaxálni” – mondta a Digi24 riporterének Pataki.
 
Javára legyen mondva, a magyarázkodás után elnézést kért, és megszeppent kisdiákként ígéretet tett arra, hogy többé nem fordul elő hasonló eset.