Vasárnap, 2020. szeptember 27.
ADALBERT napja
Menü

Kilátó

Hétfő, 2015. november 16. | efi

Vásárhelyi rekordok


A világ legkeskenyebb kerékpárútját készíttette el Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala. De elképzelhető, hogy a városunk sorsát szívükön viselő politikusok nem tudtak erről, csupán a Bolyai téren aszfaltozó cég szeretett volna kedveskedni a bringásoknak. Bárhogy is volt, melléfogtak. A munkálatokról készült kép beillik a néhány száz méterrel odébb készült fotó mellé, amely a járdaszegélyen kívül felejtett oszlopot örökíti meg.

De már látom Claudiu Maior, a felújított útszakaszok önjelölt átadójának nyilatkozatát a lelki szemeim előtt: „a régi szegélyköveket ki fogjuk szedni, az újak jobbak”. Azt már senki nem fogja megkérdezni, hogy ha útfelújításról van szó, akkor miért nincs átgondolva, miért nem azzal kezdték, hogy kiszedik a régieket? Ha már mindenképp el kell távolítani a múlt aprócska szeleteit Marosvásárhelyről. Arról nem is beszélve, hogy miért kell kidobni azt, ami jó? Azért mert egy jóbarát üzlettárs cége gyártja a piskótákat? Így már érthető.

Fotó: facebook.com/Váradi Csaba

Azt azonban továbbra sem értem, hogy miért tűri marosvásárhely lakossága az inkompetenciát, a reggeli és délutáni dugókat, a szennyezett levegőt, a kilátástalan jövőt igérő politikusi mantrákat. Ha most mondanák azt, hogy elég, akkor is rekordot döntene a vásárhelyi lakosság, olyan hosszú ideig tűrte a fejetlenséget, és remélte, évről-évre, hogy majd csak jobb lesz. Csak remélni merem, hogy a türelem fogy és már annyira vékony jégen táncolnak az önkormányzat fő korifeusai, mint amilyen vékony az új „bicikliút”.