Kedd, 2020. január 21.
ÁGNES napja
Menü

Köztér

Péntek, 2014. november 28. | Szerk.

Csíkban is éterben az Erdély FM


Csíkszeredában is szól már az Erdély FM. A marosvásárhelyi székhelyű rádió hivatalosan hétfőtől sugározza műsorait Hargita megye központjában a 88.1-es frekvencián.
 
 
Az Erdély FM tavaly novemberben kapta meg a csíkszeredai frekvenciát. Kelemen Attila projektigazgató akkor a vasarhely.ro-nak azt nyilakozta, az eredeti koncepció szerint a rádió nyolc erdélyi városban kell hallgatható legyen.
 
A rádió Marosvásárhelyen és környékén a 97,1 FM-en, Borszék, Maroshévíz és Gyergyószentmiklós vételkörzetében pedig a 105,4-es frekvencián hallgatható.
 
Az Erdély FM 2007-ben hozták létre, elsősorban közszolgálati tematikákat feldolgozó rádióműsorokat gyártott számos erdélyi rádiónak, viszont frekvencia hiányában interneten kezdett sugározni. 2009 nyarán kezdte el a sugárzást a 97,1 MHz-en Marosvásárhelyen és környékén. Az Erdély FM működtetője a Janovics Jenő Alapítvány, illetve kiemelt támogatója a Communitas Alapítvány.
 
 
Az Erdély FM elsődleges célközönségébe a felsőfokú végzettséggel rendelkező, az átlagosnál jobban keresők tartoznak, akik azt várják el a rádiótól, hogy döntéseikben szempontokat adjanak.