Hétfő, 2020. július 6.
CSABA napja
Menü

Köztér

Hétfő, 2014. október 27. | Csonka Helga

A következő megálló a Marosvásárhelyi Rádió


Mirela Moldovan, a Marosvásárhelyi Rádió menedzsere és Szász Attila, a magyar szerkesztőség vezetője leleplezték a médiaintézményről elnevezett buszmegállót a rádió székhelyének közelében, a Tulipán és Kálvária utcák között.
 
(A szerző fotói)
                                                                          
Szász Attila, az intézmény magyar részlegének főszerkesztője a vasarhely.ro-nak azt nyilatkozta, az általuk kezdeményezett terv zökkenőmentesebben ment, mint azt remélték.
 
„Egy buszmegállót avattunk Vásárhelyen, ami számunkra fontos, de legfontosabb üzenete az, hogy ezáltal is közelebb kerülünk a hallgatóinkhoz, fizikailag is jelen vagyunk, és szeretnénk ha a város lakossága is úgy érezné, hogy a rádiónk itt van és az övék is. A rádió kezdeményezése mondhatom azt is, hogy zökkenőmentesen ment a hatóságok részéről, könnyen belementek, ami engem személy szerint pozitívan meglepett, mert ezek általában nehézkes ügyek szoktak lenni.” – mondta el a vasarhely.ro-nak Szász Attila.
 
 
A romániai közszolgálati rádió idén a 86. évfordulóját ünnepli, a Marosvásárhelyi Rádió magyar nyelven 1958-ban kezdett el sugározni.