Csütörtök, 2020. július 9.
LUKRÉCIA napja
Menü

Köztér

Hétfő, 2013. március 25. | Kondra Tünde

Alternatív bohózat: Orosz Detektívegylet


Baráti társaság, alternatív rock, zenei bohózat, ami most már valahogy a mienk. Az Orosz Detektívegylet vasárnapi debüt koncertjén megmutatta, hogy mi is hiányzott a vásárhelyi zenei palettáról. Az együttes saját szerzeményeivel, valamint a buli kedvéért Kispál és a borz, Kiscsillag, Kaukázus és egyéb feldolgozásokkal rázta fel a Jazz Club közönségét.

„Ez az intézményből szökött ember” – mutatták be a csapat tagjai az együttes alapító tagját. Az Orosz Detektívegylet 2012 végén alakult Marosvásárhelyen, tagjai Kusztos Dávid (ének, basszusgitár), Dávid Tamás (gitár), Sárkány Szilárd (gitár), Ercsei Ferencz (dob), Csiki Réka Orsolya (vokál) és Molnár Beáta (hegedű). Ők azok, akik által már van dalunk az ébredéshez, velük az intézményben is szívesen lógatnánk a lábunk.

Az együttes dalai ismerősen dübörögtek – nemcsak azért, mert rongyosra hallgattuk a koncert előtt – alternatív bohózatukkal, megfoghatatlan egyszerűséggel és lazasággal feszegették az önkívület határát. Ráadásként kockacukrot is kaptunk. Várattatok magatokra, számunkra „ól-inkluszívvá” váltatok.