Kedd, 2020. január 28.
KÁROLY, KAROLA napja
Menü

Köztér

Csütörtök, 2012. július 5. | F. I.

Benedek: tiszta vízet a pohárba


Akár a városi RMDSZ-elnök leváltása is elképzelheto osszel, bár ez konkrétan nem szerepel abban a dokumentumban, amelyet a Szövetségi Képviselok Tanácsa vasárnap elfogadott” – jelentette ki csütörtök délelotti sajtótájékoztatóján dr. Benedek István. A marosvásárhelyi RMDSZ-szervezet elnöke azért hívta össze a sajtó képviseloit, mert nem akarja, hogy „mendemondák keringjenek a helyi szervezetrol”. Hangsúlyozta: nincs szó testületi leváltásról sem érdekellentétekrol, csak annak az ideje jött el, hogy más embereket keressünk azok helyébe, akik nem végzik megfeleloen a munkájukat.

Amint arról beszámoltunk, a Szövetségi Képviselok Tanácsa vasárnapi ülésének résztvevoi elfogadták azt a határozatot, amely személyi, illetve strukturális változtatásokat javasol azon szervezetek esetében, amelyek gyengén szerepeltek az önkormányzati választásokon. „Bár az RMDSZ Maros megyében jól szerepelt, nem mindenhol értük el a kituzött célokat. Megtörtént az elemzés, és úgy döntöttünk, hogy a marosvásárhelyi RMDSZ-szervezetet újra kell szervezni. Meg kell orizni azt, ami jó volt, de strukturálisan át kell szervezni. Ugyanakkor Maros megyében azokon a településeken ahol elveszítettük a választásokat, meg kell tenni a megfelelo intézkedéseket” – jelentette ki ezzel kapcsolatban Borbély László.

 

 

A marosvásárhelyi szervezetben átmenetileg Kelemen Márton, Csép Andrea, Peti András, Brassai Zsombor és a Benedek István vette át a vezetést. A helyi szervezetben egyhangú döntés született arról, hogy az újjászervezést legkésobb szeptember 30-ig be kell fejezni.

 

„Nem vádolhatunk mindenkit azzal, hogy nem dolgozik, hisz látható eredményeink vannak. A szavazók 89 százaléka az RMDSZ-re voksolt, ami nem történt volna meg a körzeti elnökök munkája nélkül” – jelentette ki Benedek.

Elismerte ugyanakkor azt, hogy nem mindenik körzet muködik megfeleloen. „A kövesdombi körzet jól muködik, ezzel szemben a központi körzet alulteljesít” – mondott két példát a helyi RMDSZ-elnök. Hangsúlyozta: eljött az ido a fiatalításra és ennek elso lépése a körzetek átszervezése. „Minden szinten fiatalításra van szükség, anélkül, hogy félretennénk azokat, akik 22 éve korrektül dolgoztak, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül” – fogalmazott Benedek István.

Meglátása szerint nem feltétlenül olyan rossz a helyzet Marosvásárhelyen, mint amekkora annak az országos visszhangja. „Sikerült megtartanunk a tanácsosaink számát – több más erdélyi és partiumi várossal ellentétben – viszont az, hogy nem sikerült elérnünk a nagy célt, elhomályosítja ezt” – magyarázta. Kijelentette: még egy ilyen vereségben nem szabad belemennie a helyi RMDSZ-nek.

 

„Nem azt mondom, hogy rossz volt a jelöltünk, csupán azt, hogy ha hamarabb döntöttünk volna, talán sikerre vihettük volna a célt” – mondta Benedek, aki szerint a választások elotti hónapok bizonytalansága nem tette jót Frunda Györgynek. A városi RMDSZ-elnök úgy látja, csak egy fiatal, integráló személy tudja megnyerni a vásárhelyi polgármester széket.