Vasárnap, 2019. szeptember 22.
MÓRIC napja
Menü

Köztér

Kedd, 2011. szeptember 20. | Szerk.

Bérletkampány a Marosvásárhelyi Nemzeti Színháznál


Új bérlettípusok létrehozásával serkentené a színházlátogatást a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház. A legnagyobb újdonságnak a tehetosebb réteget megcélzó Mecénás bérlet számít, ami 670 lejbe kerül – holnap, a magyar dráma napján 67. évadát nyitja a Tompa Miklós társulat.

Korábbi évekhez képest késobb indul a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház bérletkampánya, de kínálatában annál sokrétubb.  A színház vezetoségének elmondása szerint a bérlettípusok összeállításánál figyelembe vették az elmúlt évek tapasztalatait, illetve igyekeztek minél szélesebb társadalmi réteghez igazodva, biztosítani a kedvezményes árú eloadás látogatási lehetoséget

Az elmúlt évek bérlettípusaihoz viszonyítva a legnagyobb újításnak a Bernády György nevével fémjelzett mecénás bérlet számít, amely az évad összes eloadására érvényes, illetve tulajdonosa helyet kap a támogatóknak fenntartott elocsarnokban.
Szintén újítás, hogy az idei évadtól a kistermi eloadásokra is bérletet lehet váltani. Szélesítették a tanulókat megcélzó bérletkínálatukat, immár az egyetemisták mellett a Bolyai János és Aranka György bérlettípusokkal a középiskolások, illetve 5-8 osztályosok is kedvezményes áron nézhetnek meg egyes eloadásokat. Ugyanakkor a pedagógusokat is külön bérlettípussal szólították meg.
A bérlet 15-20 százalékkal olcsóbb, mint a szabad árusításban vásárolt jegy. A bérleteket mától lehet megvásárolni a Kultúrpalota jegypénztárában, 12 és 17.30 között.

Az idei évaddal kapcsolatban Gáspárik Attila kijelentette: „Az évadterv jó részét örököltem, augusztus elején aláírt szerzodésekkel fogadtak a színházban. Ezt nem kommentálom. Végigviszem, élni és halni fogok értük, habár nem értek mindennel egyet”
Az idei évad nagytermi bérletébe öt eloadás kap helyet, ezek között szerepel vígjáték, zenés vígjáték, drámai költemény és két vendégeloadás is, a sepsiszentgyörgyi színház legújabb darabja, a Bánk Bán Bocsárdi László rendezésében, valamint a Kolozsvári Magyar Opera bérletes vendégeloadása, az Álarcosbál címu opera.

Az évadnyitó eloadás, amely egyben A Magyar Dráma Napjának ünnepe is Lovassy Cseh Tamás VALE-BÚCSÚ  címu színmuvének osbemutatójával indul, és már most gozerovel folynak a Parászka Miklós rendezte a Nem élhetek muzsikaszó nélkül Móricz-vígjáték próbái is, amelyet október közepén láthatunk a nagyteremben.