Hétfő, 2020. július 6.
CSABA napja
Menü

Köztér

Vasárnap, 2013. november 24. | F. I.

Borbély és Kelemen lejáratásába kezdtek


Borbély László és Kelemen Hunor módszeres lejáratásába kezdtek Marosvásárhelyen. A város több pontján, köztük a Városi park bejáratánál, a Víkend-telep kerítésén, a Somos tetőn, illetve a Mihai Eminescu Ifjúsági Ház homlokzatán kétnyelvű óriásmolinók jelentek meg, az alábbi felirattal. „Kelemen Hunor és Borbély László képviselők által büntetett város/ Oraș pedepsit de deputații Kelemen Hunor și Borbély László.”

A molinóknak nincs gazdája, nem szerepel a készítő magán vagy jogi személynek, politikai pártnak, illetve civil szervezetnek a neve rajtuk. Ilyen molinóval tüntettek egyébként pénteken a Közigazgatási palota előtt a város sportolói amiatt, hogy a decentralizációs törvény RMDSZ-es módosítása értelmében Marosvásárhelyen sportkiválósági központot hoznak létre, ennek értelmében pedig sem a városi sportcsarnok, sem a készülő műjégpálya nem kerül a város tulajdonába. A demostráció szervezése mögött állítólag Dorin Florea áll, aki csütörtökön Marius Pașcan marosvásárhelyi szenátorral közösen tartott sajtótájékoztatón ítélte el a törvénymódosítást, amit szerdán este Borbély László büszkén jelentett be.

A vasarhely.ro megkereste Gogolák Csongor ügyvédet, aki arról tájékoztatott, az ügyet már jogi útra terelték. Gogolák szerint a molinók a polgármesteri hivatal engedélyével kerültek ki a helyszínekre, ellenkező esetben már rég levetették volna azokat. Állítása szerint, bár a molinók személyiségi jogokat sértenek, levetetésük nem lesz egyszerű, ugyanis arról, hogy sérültek-e a személyiségi jogok, a bíróság kell döntsön.

Megtudtuk, az RMDSZ Maros megyei szervezetének nevében már megfogalmazta a szükséges beadványokat, amelyek alapján többek között a polgármesteri hivatalt és a helyi rendőrséget kérik számon a molinók kihelyezéséről.

Kelemen Hunor RMDSZ elnök a szövetségi képviselők szombati tanácskozásán újságírói kérdésre reagált a molinók tartalmára. „Egy beteg ember beteg ötlete” – fogalmazott.