Péntek, 2020. augusztus 14.
MARCELL napja
Menü

Köztér

Péntek, 2014. február 28. | Szerk.

Egy éves az egész napos magyar adás


Egy éve annak, hogy egész nap magyarul hallgatható a Marosvásárhelyi Rádió, Székelyföldön a 106,8 MHz-es valamint az 1323 KHz-es frekvenciákon. A korábbi 7 óráról egy éve napi 16 órára (ebből 15 magyar és 1 óra német nyelvű), ezáltal évi 5423 órára emelkedett a magyar nyelvű műsorok időtartama a Marosvásárhelyi Rádióban. A kibővült adásidővel, az új műsorokkal sikerült megerősíteni a Marosvásárhelyi Rádió vezető szerepét a romániai magyar rádiós piacon, valamint az erdélyi magyar médiában. 
 
A Marosvásárhelyi Rádió célja: megtartani hűséges hallgatóit, illetve megszólítani új potenciális médiafogyasztó rétegeket is. Ezért, amit évtizedek során a hallgatók jónak vagy értéknek minősítettek a régi műsorrácsban, azt megőrizték, az új idősávok új műsoraival pedig új közönséget céloztak meg, különös tekintettel a középkorú aktív rétegre, vagy  – például a hétvégi és az esti műsorokban – a tudatos rádióhallgatókat. - foglaljáa össze röviden a szerkesztőségünkhöz eljutatott közlemény a megújult rádió műsorpolitikáját. 
 
Az idén 56 éves Marosvásárhelyi Rádióban férfiak és nők, vidékiek és városiak, idősek és fiatalok, nyugdíjasok és vállalkozók egyaránt megtalálják a számukra megfelelő hangot. Napi 14 híradóval jelentkeznek, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetnek a művelődési, szociális, sport, ifjúsági és tudományos tartalmakra, de nem hagyják figyelmen kívül a klasszikus-, a kortárs- és a népzene kedvelőinek igényeit sem.
 
A rádió munkatársainak meggyőződése, hogy lépést kell tartaniuk korunk médiapiacának ritmusával, mind technológiai, mind tartalmi vonatkozásban. Így műszaki szempontból több helyen is javítaniuk kell az ultrarövidhullámú lefedettség minőségén. Ugyanakkor arra törekszenek, hogy az éjszakai idősávot is saját szerkesztett tartalommal töltsék ki. Az online jelenlét megerősítésén is folyamatosan dolgoznak. Ezek mellett állandó cél a műsorok tartalmi minőségének javítása.