Szerda, 2020. április 8.
DÉNES napja
Menü

Köztér

Szombat, 2012. augusztus 25. | Tamás István

EMALKAY: Táncoljanak, nekem ez a legfontosabb


Tegnapi fellépése előtt a vasarhely.ro riportere fülön csípte Martin Knowlest, művésznevén Emalkayt, és természetesen nyomban feltett neki néhány kérdést marosvásárhelyi tartózkodásával kapcsolatban. Martin, akárcsak a Félsziget meghívottjainak nagy százaléka, brit származású és az egyik legismertebb dubstep dj-ként tartják számon.

– Tudom, hogy gyakran látogatod az országot, hogy érzed magad Marosvásárhelyen?

Valóban már jártam itt, ez az ötödik alkalom, hogy Romániába jövök. Ebben a részében az országnak még nem voltam, és nem is láttam sokat belőle, de lenyűgöznek az itteni emberek. Őszinte leszek, Marosvásárhelyből sem láttam túl sokat, ugyanis egy korai repülővel érkeztem, és ma átaludtam a napot.

– Szoktál készülni a fellépéseidre?

Amióta kijöttem ide a fesztiválhelyszínre nézelődök, felmérem a terepet, kíváncsi vagyok, hogy hogyan reagálnak az emberek különböző zenékre.

Aránylag sok rajongód van itt Romániában, mit gondolsz mitől váltál ennyire népszerűvé?

Mondd meg te inkább, mert én nem sokat szoktam ezen gondolkodni. Egyszerűen élvezem, ha szeretik, amit csinálok. Ahová hívnak, szívesen megyek. Általában sikerül élményt nyújtanom az embereknek. Táncoljanak, nekem ez a legfontosabb.

– Mivel készülsz a vásárhelyi közönség elé lépni?

Több mint másfél órát fogok zenélni, kicsit több időm lesz kísérletezni, mint máskor, mindenképpen különböző tempókat fogok játszani, lesz a régi zenéimből is, de fogok játszani egészen friss dolgokat is. Vegyes lesz, de ha mondhatom, akkor inkább színes.

– Aránylag gyorsan szert tettél hírnévre…

Hát így is lehet mondani, de én nem így gondolom. Professzionálisan 2006 óta zenélek. Azóta egyre inkább a dubstep fele orientálódtam. De akárhogyan is nézzük, annak már hat éve.

– Milyen zenei hatások alakítják a saját stílusodat?

Többnyire a drum and bass és a house felől érkezem, de mindig visszagondolok a kilencvenes évekre, és azokat a hangzásokat igyekszem belekeverni a zenémbe, amelyek nem hagynak nyugodni.

– Mit üzennél a vásárhelyi rajongóidnak?

Azt, hogy soha ne változzanak meg, maradjanak mindig nyitottak, mert akárhányszor erre jövök egy új szett zenével, sikerül hatalmas bulit csinálni.