Szombat, 2019. szeptember 21.
MÁTÉ, MIRELLA napja
Menü

Köztér

Csütörtök, 2011. szeptember 22. | Szerk.

Erdélyi Quimby-turné: plusz egy helyszín


Marosvásárhely, Kolozsvár és Székelyudvarhely után, október 8-án Nagyváradon is fellép a Quimby zenekar. Az eredetileg három helyszínesre tervezett körút a nagy érdeklődésre való tekintettel, a nagyváradi rajongók kérésére egészül ki. Jegyelővételi információk: www.quimby.hu/koncertek

A teljes program: október 5. – Marosvásárhely, 6. - Kolozsvár, 7. - Székelyudvarhely és 8. - Nagyvárad. A szervezők elmondták, Nagyváradon különleges helyszínt sikerült szerezni a koncertnek, egy elhagyatott malomépületben lesz a buli. „Ilyen helyen még sosem léptünk fel, amikor megláttuk a képeket, azt mondtuk, ezt nem szabad kihagyni.” – mondta Podlovics Péter a zenekar menedzsere.
„Reméljük a nagyváradiak is eljönnek meghallgatni a nagy slágereket, a Most múlik pontosan eredeti verzióját, az Autó egy szerpentinen-t vagy a Nyinát. A zenekar ezek mellett új felvételeket is tartogat.” – mondja Gujdár Gabriella a K.PRODUKCIÓ turnémenedzsere. Hozzátette, szeretnék, ha a koncertek segítségével minél több emberhez eljutna a népszámlálás híre és fontossága, a turné partnerei gondoskodnak arról, hogy minden fontos információ eljusson a Quimby rajongókhoz is.

A marosvásárhelyi koncert a Jazz&Blues Clubban lesz megtartva, egy jegy ára elővételben 25, míg helyszínen 30 lejbe kerül. A koncert 20 órakor kezdődik.
A tavalyi marosvásárhelyi koncertre is utalva Kiss Tibi, a Quimby zenekar frontembere elmondta: „Többször és szívesen játszottunk Erdélyben, de régóta babusgattuk egy önálló koncertturné álmát is. Tavaly Marosvásárhelyen bőrig ázva hívott vissza minket a közönség. Most remélem, az eső nem, de a lelkesedés ugyanúgy jelen lesz a koncerteken.”
Stanik Bence, az INFO FACTORY igazgatója figyelmeztetett: érdemes sietni a jegyvásárlással, mert pár nap alatt rengeteg jegy elkelt elővételben, helyszínenként csupán néhány száz férőhelyes, táncos, bulis hangulatú klubkoncerteket terveznek.

A magyar alterock legkedveltebb és legsikeresebb csapata, a Quimby idén ünnepli huszadik születésnapját, így a 2011-es év a gyertyafújás jegyében telik. Az ünnepi évben számos régóta dédelgetett álmát váltja/váltotta valóra a zenekar. Ezek közt szerepel egy Quimby-film, melynek már az utómunkáit végzik. Szintén szülinapi ajándék volt a tavaszi európai koncertkörút, és a jubileumi év megkoronázása lesz novemberben, Budapesten - az Arénában - a „nagy” születésnapi örömzenélés. Régi vágya a zenekarnak az is, hogy turnéra induljon Erdélybe.