Hétfő, 2020. július 6.
CSABA napja
Menü

Köztér

Szerda, 2016. április 20. | Szerk.

Függetlenként indul Florea, de rászállt a DNA


Függetlenként, de a Nemzeti Liberális Párt támogatásával indul a június 5-i helyhatósági választásokon Dorin Florea. Ezt mai sajtótájékoztatóján jelentette be Marosvásárhely regnáló polgármestere. Eközben a DNA csúszópénz elfogadásával gyanúsítja és bűnvádi eljárást indított ellene.
Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség ma délelőtti közleménye szerint az ügyben érintett  polgármester fia, Florea Dan Aurel is, akit bűnrészességgel és pénzmosással vádolnak. Musgociu Mircea Nicolae üzletembert szintén ebben az ügyben megvesztegetéssel és pénzmosással vádolnak.
 
A vádhatóság gyanúja szerint 2011. június 30-án a helyi önkormányzat Dorin Florea beterjesztésére kilenc határozatot bocsátott ki a Segesvári út meghosszabbítására, ezek mindenikében érdekelt volt Musgociu Mircea Nicolae. Florea Dan Aurel még abban az évben megvásárolt egy lakást és Musgociu cégétől, 74 ezer euróért, amelyet aztán 2015 március 30-án 130 ezer euróért adott el.  
 
A közlemény szerint 2013 folyamán Dorin Florea több, ehhez hasonló módszerrel támogatta Musgociu cégét.
 
Dorin Floreát egyébként tavaly decemberben a helyi futballcsapattal kötött társulási szerződés miatt hivatali visszaélés gyanújával állította bíróság elé a korrupcióellenes ügyészség.
 
A DNA emellett bűnvádi eljárást indított Cipian Dobre, Maros Megye Tanácsának az elnöke ellen is, akit csúszópénz elfogadásával, pénzmosással, és hatalommal való visszaéléssel vádolnak.
 
A DNA ügyészei szerint Marosvásárhely önkormányzata 2006 és 2007 között öt olyan határozatot bocsátott ki, amelyek egy bizonyos üzletember érdekeit szolgálták. Cipiran Dobre prefektusként ezeket nem ellenőrizte és támadta, miután az illető üzletembertől 120 ezer lejt kapott ezért. A pénzt egy erre a célra fenntartott bankszámlára utalták.
 
Maros Megye Tanácsának jelenlegi elnökét ugyanakkor azzal is gyanúsítják, hogy a PNL Maros megyei szervezetének elnökeként, illetve prefektusként visszaélt hatalmával. Ez a vádhatóság szerint abból állt, hogy hozzájutott bizonyos pénzösszegekhez, amelyeket kampánycélokra használt fel, de a családi kasszába is juttatott belőle.
 
Cikkünk frissül...